Gemeente Harlingen


van led verlichting

Harlingen uniek op het gebied van LED verlichting

De gemeente Harlingen heeft de afgelopen maanden alle verlichting aan de Noorderhaven vervangen voor duurzame LED verlichting. Hiermee tracht de gemeente een steentje bij te dragen aan het milieu. De gemeente Harlingen is, volgens lichtgigant Philips, uniek door ledverlichting te combineren met een karakteristieke mast dat past bij de historische stad.

Wethouder Jan de Boer heeft op woensdagmiddag de verlichting officieel in gebruik genomen door met één druk op de knop alle verlichting in werking te stellen.

De Boer meldde dat Harlingen hard werkt aan de verduurzaming van stad en dorpen. Vooral met het toepassen van LED verlichting loopt Harlingen voorop. In de gemeente zijn op dit moment al 156 armaturen vervangen voor LED en komen er de komende tijd nog 60 stuks bij. Daarnaast gaat de LED in de nachtelijke uren over op 50%.

Nadat de wethouder betrokken partijen, Philips, Stichting OV-Fryslân, Heijmans en Ziut bedankte, nam hij de verlichting met één druk op de knop officieel in gebruik.

Foto: Joachim de Ruijter