KNHS

Outdoor Gelderland 2011: één dag langer smullen van topsport! 3 februari 2011
Albert Zoer - Uraya

DE STEEG - Outdoor Gelderland valt dit jaar samen met Pinksteren. Daardoor krijgt het veelzijdige paardensportevenement in het schitterende park van Kasteel Middachten in De Steeg er een dag bij. Van woensdag 8 tot en met maandag (Tweede Pinksterdag) 13 juni 2011 wisselen de sportieve hoogtepunten van Outdoor Gelderland elkaar af. Een programma vol hippische fijnproeverijen met in het strodorp de welbekende Culifair, een mooie gelegenheid om het fijnproeven op gastronomisch gebied voort te zetten.

Het rijk gedoteerde CSI**** zal ongetwijfeld een ijzersterk deelnemersveld naar De Steeg trekken. De top van de internationale springsport verzorgt op Tweede Pinksterdag het sluitstuk van zes dagen hippische topsport. Dan binden de grote namen der springruiters de strijd met elkaar aan om de BMC Grote Prijs van Gelderland.

Voor de dressuurliefhebbers is Outdoor Gelderland al helemaal een must. De Nederlandse Kampioenschappen en de KNHS Kampioenschappen zorgen elke dag voor een aaneenschakeling van hoogtepunten. De aangepaste sporters, de junioren, Young Riders en senioren strijden om niets minder dan het goud, zilver en brons van het Nederlands Kampioenschap, voor de ruiters van de subtop staat het KNHS-kampioenschap in de ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour op het spel. Net als in voorgaande jaren vormt de Kür op muziek bij kunstlicht (op zondagavond voor Young Riders en senioren) een schitterend slotstuk.

Kijk voor het programma van Outdoor Gelderland 2011 op www.outdoorgelderland.nl .