Politie Hollands Midden

Leiden - Politie zoekt getuigen overval pizzeria

Leiden, 03-02-2011 o Politie Hollands Midden is een onderzoek gestart nadat er op woensdag 2 februari rond 23.00 uur een overval werd gepleegd op een pizzeria aan de Zwartemeerlaan. De politie heeft later twee verdachten die mogelijk bij de overval betrokken zijn aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Voorschoten en een 26-jarige man uit Leiden.

Die avond was de eigenaar net bezig met het afsluiten van zijn zaak, toen twee mannen met bivakmutsen het restaurant binnendrongen en de man mishandelden. Zij gingen er met geld vandoor. Een buurman hoorde geschreeuw uit de pizzeria komen en ging kijken wat er aan de hand was. Hij trof de gewonde eigenaar aan en waarschuwde de politie. De man is later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie deed in het restaurant en in de omgeving onderzoek. Ook controleerde zij autos bij de kruising Willem de Zwijgerlaan en Gooimeerlaan. Eén auto kwam rond 23.30 uur uit de richting van de Ketelmeerlaan en kreeg een stopteken. In de auto zaten twee mannen die voldeden aan het signalement dat de eigenaar had gegeven. De politie kende de mannen. Zij werden gefouilleerd en één van hen had een kogelvrijvest aan. Zij werden toen aangehouden.

De politie vraagt getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben die avond contact op te nemen. De politie vermoedt dat de mannen na de overval aan de Zwartemeerlaan de wijk Spoorbloem zijn ingevlucht. Mogelijk hebben zij hier spullen, zoals een bivakmuts, weggooid in bijvoorbeeld een vuilcontainer of tuin. Mocht u iets vinden, wilt u dan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem.