Politie Utrecht

Persbericht Binnensticht, 10.20 uur

Utrecht, 03-02-2011

Verkeersongevallen met gewonden

ZEIST Op woensdagmiddag vonden op de Schaerweijdelaan en de Bergweg twee aanrijdingen plaats waarbij fietsers gewond raakten.

Rond 16.25 uur reed een 71-jarige inwoonster van Zeist met haar auto op de Bergweg in de richting van de kruising met de Steynlaan. Ter hoogte van de Van Reenenweg stond een 79-jarige vrouw uit Zeist met haar fiets aan de hand stil om de Bergweg over te steken. Volgens een getuige stak de vrouw plotseling over en probeerde de automobiliste met een remingreep nog te voorkomen dat er een aanrijding plaatsvond. Dit lukte echter niet want het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en viel op de grond. Het slachtoffer raakte buiten kennis en werd door de ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Kort daarna, rond 17.10 uur, vond een tweede aanrijding plaats. Dit keer op de kruising van de Schaerweijdelaan met de Oude Arnhemseweg waar een fietsster (gegevens nog onbekend) werd aangereden door de bestuurder van bestelauto.

De 54-jarige automobilist uit Zeist reed op de Schaerweijdelaan in de richting van de kruising met de Oude Arnhemseweg. Ter hoogte van de kruising stak de fietsster over waarna een aanrijding plaatsvond. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar benen en had een lichte verwonding aan haar hoofd. Zij werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht.