Gemeente Grootegast


Overhandiging rapport "De meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist"

Als landelijke brancheorganisatie voor zelfstandige ondernemers in de detailhandel heeft het Vakcentrum onlangs het geactualiseerde rapport "De meerwaarde van de zelfstandige levensmiddelendetaillist" uitgebracht.

Op 31-1-2011 hebben mw. M. Bellinga en dhr. W. Bellinga het rapport namens het Vakcentrum overhandigd aan wethouder mw. H. Van der Sluis van gemeente Grootegast.

Het rapport
Het rapport benadrukt de meerwaarde van deze zelfstandige ondernemers voor de leefbaarheid van het dorp, de wijk en buurt waarin zij zijn gevestigd. Volgens het rapport is een goede samenwerking tussen de lokale overheden en deze groep van ondernemers daarbij van groot belang.

Volgens mw. Van der Sluis onderkent de gemeente het belang van deze vorm van zelfstandig ondernemerschap voor de leefbaarheid van de dorpen en draagt het bestuur van Grootegast deze een warm hart toe. Uit initiatieven als het onlangs met de handelsvereniging afgesloten "Convenant Hoofdstraat" blijkt volgens haar dat de gemeente serieus werk maakt van de intensivering en modernisering van de samenwerking met de lokale detailhandel.