Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.40 uur

Utrecht, 03-02-2011

Rijden onder invloed

UTRECHT Het rijbewijs van een man werd in de nacht van woensdag 2 februari op donderdag 3 februari ingevorderd, omdat hij reed onder invloed van alcohol.

Tijdens een surveillance omstreeks 01.55 uur, hielden agenten een bestuurder aan op de Floraweg, omdat zijn personenauto niet verzekerd was. Hiervoor kreeg de bestuurder een bekeuring. Toen de 37-jarige man tegen de agenten begon te praten, bleek dat hij met dubbele tong sprak. Na een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse op het bureau wees 725 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Overval; de politie zoekt getuigen

UTRECHT Op woensdagavond is een cafetaria overvallen, de politie is op zoek naar de dader.

Rond 22.45 uur kreeg de politie melding van een overval op een cafetaria aan de Willem van Noortstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek dat er om 22.40 uur een man bij een cafetaria naar binnen was gekomen. Hij riep dat hij geld wilde. De 25-jarige eigenaar uit Groesbeek heeft de kassa geopend en de man ging er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. Hij ging rechtsaf de Floris Heermalestraat in en verdween vervolgens uit het zicht.

Signalement:


- Licht getinte man


- 20 25 jaar oud


- Normaal postuur


- 1.80 meter lang


- Stoppelbaard


- Blauwe jas met een capuchon op zijn hoofd

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op dinsdagavond hebben agenten een radarsnelheidscontrole gehouden.

Het Verkeershandhavingsteam heeft tussen 19.50 uur en 21.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Zuilense Ring. 743 voertuigen werden gecontroleerd, waarvan 70 bestuurders de maximale snelheid overschreden. De hoogste overschrijding was er een van 37 km/u.

Dief aangehouden

UTRECHT Een man werd aangehouden, nadat hij een mobiele telefoon uit een auto had gestolen.

Omstreeks 15.00 uur surveilleerden twee agenten te paard op de Pelmolenweg. Daar werden zij aangesproken door een man die achter een verdachte aan zat die zijn mobiele telefoon uit zijn auto had gestolen. Een getuige vertelde dat de verdachte richting de Arthur van Schendelstraat was gelopen, daar konden de agenten hem aanhouden. Tegen de 19-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding

UTRECHT Een fietsster raakte dinsdagmorgen licht gewond bij een aanrijding.

De politie kreeg rond 08.10 uur de melding van een aanrijding tussen fietser en een personenauto. Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de bestuurder van de personenauto, een 52-jarige man uit Bunnik, een andere personenauto trok met behulp van een sleepkabel. Zij reden over de Koningsweg komende uit de richting van Bunnik. Op de kruising met een fietspad op de Laan van Maarschalkerweerd wilden zij linksaf slaan, om verder te rijden op de Koningsweg. Fietsers hebben op dit kruispunt voorrang. Toen het voorste voertuig over de kruising met het fietspad heen was, wilde een 26-jarige fietsster uit Utrecht tussen de voertuigen door fietsen. Ze zag de sleepkabel tussen beide voertuigen niet, waardoor ze ten val kwam. Ze raakte hierbij licht gewond.

Insluiping; de politie zoekt getuigen

UTRECHT De politie is op zoek naar twee vrouwen die de woning van een vrouw zijn binnen geslopen.

Omstreeks 11.20 uur kreeg de politie melding van een insluiping in een woning aan de Anna Boleyndreef. Twee dames zouden de woning van een 96-jarige vrouw uit Utrecht via de achterdeur zijn binnen gekomen. Toen een van de vrouwen de woonkamer binnen kwam, vertelde zij aan de bewoonster dat ze kwam om te praten. De bewoonster zag dat de vrouw interesse had in haar spullen en vertelde haar dat ze daar geen zin in had en dat ze de woning moest verlaten.

Signalement verdachte 1:


- Vrouw


- Tussen de 40 en 50 jaar oud


- Ongeveer1.70 meter lang


- Gezet postuur


- Zwart lang vet haar


- Zwarte lange jurk

Signalement verdachte 2:


- Vrouw


- Tussen de 30 en 40 jaar oud


- Ongeveer 1.60 - 1.65 meter lang


- Normaal postuur


- Zwart lang haar


- Zwarte jurk

De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Hennepplantage

DE MEERN Drie mannen werden op woensdagochtend aangehouden, nadat een hennepplantage in een pand werd ontdekt.

Rond 10.45 uur gingen agenten een pand aan de Strijkviertel binnen, omdat er aanwijzingen waren dat daar een hennepplantage zou zijn. Binnen troffen zij ongeveer 200 planten aan en kweekapparatuur. Ook bleek er sprake van manipulatie van een elektriciteitsmeter. In het pand waren drie personen aanwezig, zij zijn aangehouden. Een van de verdachten, een 36-jarige man uit Utrecht, bleek nog meerdere boetes en een gevangenisstraf van twaalf dagen open te hebben staan. Hij moet de boetes betalen en de openstaande straffen gaan uitzitten. Een andere verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was eerder die week ook al aangehouden met kweekapparatuur in zijn voertuig. Hij werd in verzekering gesteld. De laatste verdachte, een 37-jarige man uit Vleuten, werd na verhoor heengezonden. De planten en materialen zijn vernietigd.