Vanderlande industries

January 31, 2011

Vanderlande Industries gaat hypermoderne geautomatiseerde sorteersystemen leveren voor nieuwe geconsolideerde hub Yodel in Verenigd Koninkrijk

VEGHEL, Nederland - Vanderlande Industries heeft de order binnengehaald voor de levering van de geautomatiseerde sorteersystemen voor de nieuwe hub van het Britse pakketdienstenbedrijf Yodel in Wednesbury.

Yodel, het toonaangevende en frisse nieuwe merk op het gebied van pakketdiensten, krijgt een speciaal gebouwd distributiecentrum dat ruimte biedt voor de ambitieuze groeiplannen van het bedrijf. Het is gelegen op een toplocatie in Wednesbury, West Midlands in het Verenigd Koninkrijk. Een uitstekende ligging voor operationele en transportvereisten. Samen met de andere sorteercentra van Yodel zal deze faciliteit besparingen opleveren op het gebied van operationele kosten en een grotere sorteercapaciteit bieden die de ambitieuze groeiplannen van Yodel kan ondersteunen.

Hypermoderne pakketverwerking
Yodel levert jaarlijks ruim 200 miljoen pakketten af voor veel bedrijven in het gehele Verenigd Koninkrijk. Omdat de markt voor levering aan huis naar verwachting zal groeien, werkt Yodel aan de modernisering van apparatuur en uitbreiding van de capaciteit voor de toekomst. Met de sorteersystemen van Vanderlande zal de nieuwe faciliteit in Wednesbury beschikken over een intelligent, hypermodern platform waarmee de voordelen van een verbeterd pakketverwerkingsproces kunnen worden geoptimaliseerd.

Optimale doorvoer, maximale productiviteit
"Yodel streeft ernaar onze klanten de beste service te bieden, en daarvoor is de efficiëntie van het bedrijf essentieel", aldus Jonathan Smith, Chief Executive van Yodel. "Vanderlande heeft een uitstekende staat van dienst als het gaat om de levering van sorteerapparatuur op maat, waarmee we onze doorvoer kunnen optimaliseren en de productiviteit kunnen maximaliseren. We hebben in het verleden met Vanderlande samengewerkt en waren onder de indruk van hun begrip van onze behoeften en het vermogen om te leveren wat wij nodig hebben. Het verheugt Yodel dan ook om onze werkrelatie met Vanderlande te kunnen voortzetten bij dit project, want wij denken dat zij in de ideale positie zijn om ons te helpen bij onze investering in de toekomst."

Compleet gebruiksklaar pakketsorteersysteem
Vanderlande Industries zal het volledige pakketsorteersysteem gebruiksklaar leveren, inclusief de staalconstructie en mezzaninevloeren. Er zullen twee Vanderlande CROSSORTER 900-systemen worden geïmplementeerd om de benodigde sorteercapaciteit te creëren. Deze sorters zullen in dezelfde richting bewegen met een snelheid van 2,3 meter per seconde. Iedere sorter kan iedere bestemming bereiken, dus een voorsorteersysteem is niet nodig. Door middel van samenkomende spiraalgoten kunnen beide sorters pakketten sorteren naar elk van de 38 uitschuifbare conveyors of 28 interne uitgangen. Voor optimale procesbeheersing wordt het systeem voorzien van de Vanderlande VITAL-software suite.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Michael Codd
Telefoon +44 0 7739 892560
E-mail Michael.Codd@vanderlande.com


* © 2009 Vanderlande Industries B.V. All rights reserved.