Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Vrijwilligers maken het verschil in Leidschendam-Voorburg

3 februari 2011 - 2011 is uitgeroepen tot het Europees jaar van de vrijwilliger. Met het motto `Vrijwilligers maken het verschil!' wordt op landelijk en lokaal niveau aandacht besteed aan het goede werk van de duizenden vrijwilligers die in ons land actief zijn. Wethouder vrijwilligersbeleid Gregor Rensen van Leidschendam-Voorburg is daarom op vrijdag 28 januari meegegaan met vrijwilliger Ria Hulst van de Tafeltje-dek-je service om te ervaren wat dit waardevolle werk inhoudt.

Tafeltje dekje Ria is een van de in totaal 25 vrijwilligers van de Tafeltje-dek-je service van Stichting WoeJ (Welzijn Oud en Jong). Per dag rijden er zeven vrijwilligers uit om vijftig inwoners van Leidschendam-Voorburg te voorzien van een warme maaltijd. Deze mensen wonen (gedeeltelijk) zelfstandig, maar kunnen het om bepaalde redenen (tijdelijk) niet opbrengen zelf te koken. Zij kunnen tegen een kleine vergoeding elke dag een warme of diepvriesmaaltijd ontvangen. Zelfs in de weken dat de gemeente volledig was bedekt met een dik pak sneeuw, reden de vrijwilligers dagelijks hun ronde.
Momenteel is Woej hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de Tafeltje-dek-je service.

2011 vol activiteiten
Ook Leidschendam-Voorburg geeft in dit Europese jaar van de Vrijwilliger extra aandacht aan de inzet van de vrijwilliger. Zo wordt op 18 en 19 maart 2011 groots uitgepakt op de NL DOET! vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Hiermee wil de gemeente mensen stimuleren de handen uit de mouwen te steken en vrijwilligerswerk te gaan doen. Ook worden in het voorjaar de Vrijwilligersprijzen uitgereikt.
Kijk op www.vrijwilligerspunt.nl voor meer informatie.