Gemeente Noordwijkerhout


Duurzaamheidsprijs 2010 uitgereikt

Op vrijdag 28 januari is in het Fordmuseum te Hillegom onder leiding van wethouder Wil van Aken de Duurzaamheidprijs 2010 uitgereikt aan Otte Lisse B.V.
De genomineerde bedrijven Otte Lisse B.V. te Lisse, A.T.G. van Haaster Bloementeelt uit De Zilk en Annemieke's Pluktuin uit Hillegom hebben zich tijdens deze bijeenkomst gepresenteerd en de jury heeft vervolgens de winnaar bekend gemaakt.

De jury zei het volgende over de winnaar: "Dit bedrijf heeft in augustus 2010 een machine aangeschaft die organisch plantsoenafval versnippert en sorteert. Hier komt `groene' brandstof uit voort. Het bedrijf maakt gebruik van een modern wagenpark en er wordt gebruik gemaakt van vervoer over water, wat minder vervuilend is. Werknemers blijven gemiddeld 27 jaar in dienst bij Otte Lisse b.v. Dit betekent dat medewerkers zich verbonden voelen met het bedrijf. `People, planet & profit' scoort hoog bij dit bedrijf."

Annemieks Pluktuin heeft de publieksprijs gekregen. Dit Hillegomse bedrijf gebruikt biologische bestrijdingsmiddelen. Het bedrijf biedt werkplekken aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De Pluktuin is open voor publiek en is rolstoeltoegankelijk. Men kan er zelf de bloemen plukken en zo een boeket samenstellen. Dit is door het publiek hoog gewaardeerd.

De foto's van de uitreiking van de Duurzaamheidsprijs: http://www.svenvandervlugt.nl/presentatie/20110128duurzaamheidsprijs/