DeLaMar Theater scoort als sterk cultuurmerk

03/02/2011 11:46

DeLaMar

Het DeLaMar Theater is ruim twee maanden na de opening nieuw binnengekomen op nummer 17 in de top 50 van de sterkste culturele merken in Amsterdam. Daarmee staat het theater boven de Stadsschouwburg en de Melkweg. Dit blijkt uit het onderzoek van merkadviseur Hendrik Beerda, gespecialiseerd in de culturele sector.

Gisteren meldde Beerda in een interview met Het Parool dat het DeLaMar het 'ontzettend goed gedaan (heeft). Ze hebben een enorme campagne gevoerd, ze hadden ontzettend goede contacten met de pers, ze hebben echt alles, betaald en onbetaald, ingezet. DeLaMar heeft qua bekendheid in een keer de Stadsschouwburg overtroffen. Dat doet aan de Stadsschouwburg niets af, maar het leert dat je in je uitgaven een goede balans moet houden tussen programmering en marketing.'

Na representatief onderzoek stelde Beerda een top 50 samen van de sterke merken in de culturele sector in Amsterdam. De merken worden gemeten in termen van bekendheid, waardering en binding.

Beerda stelt ook vast dat cultuurmerken krachtiger zijn dan merken in de zakenwereld. Beerda: 'Cultuurmerken zijn voor sponsors veel interessanter dan iedereen denkt. Veel sponsormanagers, vaak mannen die van sport houden, hebben voor de cultuursector een blinde vlek.'

Het nieuwe theater nabij het Leidseplein in hartje Amsterdam is gebouwd op de plek van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. Het DeLaMar Theater biedt een breed publiek een gevarieerd programma van toneel, cabaret, musical, familietheater en diverse internationale voorstellingen. In totaal staan er dit theaterseizoen 543 voorstellingen van meer dan 50 verschillende producenten.

De programmering van het DeLaMar Theater richt zich vooral op kwalitatief hoogwaardig theater. Het DeLaMar Theater bouwt daarmee voort op een lange traditie van cultureel ondernemerschap. Die traditie stamt uit 1947, het jaar waarin dit particuliere theater werd opgericht door de echtgenoot van actrice Fien de la Mar. Het DeLaMar Theater heeft een Grand Café en twee zalen met in totaal ruim 1500 stoelen. Kaartverkoop is mogelijk aan de kassa in het theater, via www.delamar.nl en 0900 - DeLaMar / 0900 - 33 52 627 (35cpm).

DeLaMar Theater is het nieuwste theater in hartje Amsterdam en is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.





http://www.delamar.nl