Gemeente Oisterwijk

Ondernemersprijs Oisterwijk

Frans Becx Tuinmachines, winnaar 2010

Gisteravond is, onder grote belangstelling, de Ondernemersprijs Oisterwijk 2010 uitgereikt. Uit drie genomineerden koos de jury voor Frans Becx Tuinmachines. Tijdens een ondernemersavond in Den Boogaard ontving Frans Becx de ondernemersprijs uit handen van burgemeester Hans Janssen.

In 33 jaar tijd bouwde Frans Becx zijn bedrijf uit tot een onderneming met een breed assortiment tuinmachines, handgereedschappen en hoveniersbenodigheden voor professionals en particulieren. Vanuit zijn bedrijfspand aan de A58 bedient hij een groot deel van de Nederlandse markt. Binnen het bedrijf is er een constante aandacht voor duurzaam ondernemen en innovatie. Hierbij worden bedrijven uit de directe omgeving betrokken. Frans Becx zet zich daarnaast actief in voor het bedrijfsleven en de plaatselijke samenleving.

De andere genomineerden waren:


* Boshuys Hermitage: restaurant met groot buitenterras in het buitengebied

* Bij Robèrt: patisserie en workshops.

De Oisterwijkse Ondernemersprijs werd voor het eerst in 2009 uitgereikt. Met de ondernemersprijs onderstreept het gemeentebestuur het belang van goed ondernemerschap. Hiermee wil ze de ondernemers stimuleren een positieve bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de gemeente.

`Ondernemers geven de gemeente kleur'
Tweeëntwintighonderd ondernemers en ondernemingen telt de gemeente Oisterwijk. Samen goed voor 10.500 banen. `Ondernemers geven de gemeente kleur en dragen sterk bij aan de lokale werkgelegenheid. Met de uitreiking van de Oisterwijkse Ondernemersprijs, wil het gemeentebestuur benadrukken dat goed en gezond ondernemerschap bijdraagt aan de vitaliteit van onze gemeente' aldus wethouder Joost Wagenmakers van Economische Zaken.