Politie Gelderland-Midden

Vrouw aangehouden wegens vernieling en ambtsbelemmering
Publicatiedatum: 3-2-2011 12:41:29

WAGENINGEN - Een 24-jarige vrouw uit Wageningen is in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 februari in de Wageningense wijk Nude aangehouden op verdenking van vernieling en ambtsbelemmering.

Rond vier uur kreeg de politie een melding van een conflict bij een woning in Nude. Voor de woning stond de vrouw die kennelijk bij het conflict betrokken was en een deur van de woning zou hebben vernield. Toen agenten haar aanspraken om te bemiddelen in het conflict, probeerde ze hen te passeren. Toen de Wageningse door agenten werd tegengehouden zou ze hen hebben geschopt. De vrouw werd na verhoor op het politiebureau weer vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.

Handen af van politie-ambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak. Bij geweld tegen politie-ambtenaren zal de politie Gelderland-Midden medewerkers volop steunen, onder meer door financiële genoegdoening te eisen als dat mogelijk is. Het Openbaar Ministerie zal geweld tegen politie-ambtenaren met voorrang oppakken. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011013429-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---