Woningcorporatie Ymere

Start Buurtbeheerbedrijf en Klussenteam

3-2-2011

Samen met de stadsdelen in Amsterdam investeert Ymere in verbetering van de woonomgeving en in werkervaringsplaatsen.

In één week tijd zijn twee projecten van de wijkaanpak van Ymere gestart. Zowel Buurtbeheerbedrijf Buurt 5 (BBB5) als Het Klussenteam Landlust openden vorige week haar deuren. Samen met de stadsdelen investeert Ymere hiermee in verbetering van de kwaliteit van de woonomgeving en in werkervaringsplaatsen.

Zowel Buurt 5 in stadsdeel Nieuw-West als de wijk Landlust in stadsdeel West zijn vernieuwingsgebieden van Ymere. Ymere investeert in de leefbaarheid van deze wijken om ervoor te zorgen dat de buurten schoon, heel en veilig blijven.

De medewerkers van het Buurtbeheerbedrijf en het Klussenteam leveren hier een belangrijke bijdrage aan door extra schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden in de buurt te verrichten. Daarnaast controleren ze de portieken van de woningen van Ymere en zijn ze actief in het groenonderhoud.

Het Buurtbeheerbedrijf en Klussenteam zijn ook belangrijke werkervaringsplaatsen. In samenwerking met bureau Implacement worden jongeren opgeleid tot technisch vakkracht. Door deze opzet doen jongeren praktijkervaring op en krijgen ze een betere kans op een reguliere baan op de arbeidsmarkt.