Politie Hollands Midden

Krimpenerwaard - Drie maal babbeltruc

Krimpenerwaard, 03-02-2011 o Woensdag 2 februari is er in de Krimpenerwaard in de avond uren door twee vrouwen drie maal geprobeerd door middel van een babbeltruc in woningen te komen.

Dit gebeurde in Ouderkerk aan den Ijssel aan de Burgemeester Neetstraat omstreeks 19.45 uur. Vervolgens omstreeks 20.15 uur in Krimpen aan de Lek aan de Onder de Waal en als laatste omstreeks 22.15 uur in Schoonhoven aan de Groene Singel.

De vrouwen gaan meestal als volgt te werk. De vrouwen bellen aan bij de oudere bewoners en stellen zich voor als nieuwe buren. De vrouwen bieden een bloementje aan en hopen dat zij binnen gelaten worden door de bewoners. Vervolgens vragen zij wat te drinken. Op een gegeven moment vraagt één van de vrouwen of zij naar het toilet mag gaan. Hierop gaat zij naar het toilet en doet of de deur open voor een derde persoon of zij zelf gaat naar boven op zoek naar waardevolle spullen; meestal sieraden, bankpassen, geld.

De bewoners in dit geval vertrouwden het niet en hebben de vrouwen niet binnen gelaten of zij hebben de vrouwen vervolgens weer naar buiten gewerkt.

De politie waarschuwt bewoners voor deze vorm van diefstal en verzoekt hen de politie te bellen als ze te maken krijgen met een dergelijke babbeltruc. Bewoners wordt gevraagd zo goed mogelijk te onthouden hoe de personen er uit zien en dit ook doorgeven te geven aan de politie.