Gemeente Loppersum

Het Lopster college in gesprek met Huizinge en Middelstum

Loppersum, 2 februari 2011

Het college van burgemeester en wethouders van Loppersum heeft gesproken met het bestuur van dorpsbelangen Huizinge en Middelstum. Het college wil zo de contacten met de dorpen verbeteren en meer voeling krijgen met zaken die spelen. Onderstaand een impressie van de gespreksonderwerpen.

Â

Huizinge

Het bestuur van dorpsbelangen geeft aan dat de inwoners van Huizinge een groot gevoel van veiligheid hebben in hun dorp. De algehele indruk van het dorp is rustig. Zo ook met de viering van Oud en Nieuw. De jaarwisseling is goed verlopen. De financiële bijdrage van de gemeente is een stimulans geweest om iets te organiseren.

Het college van burgermeester en wethouders is ook bijgepraat over de actualisatie van de dorpsvisie. Dorpsbelangen Middelstum heeft een leidende rol in dit proces aangezien Huizinge hier samen optrekt met Middelstum en Toornwerd. Tot slot is er gesproken over het belang van het dorpshuis voor Huizinge.

Dorpsbelangen is blij dat de subsidieregeling dorpshuizen buiten het saneringsplan is gehouden. Het dorpshuis levert een positieve bijdrage aan de instandhouding van het verenigingsleven.

Â

Middelstum

Het bestuur van Dorpsbelangen in Middelstum heeft met het college gesproken over de veiligheid in het dorp. In het algemeen zijn er geen problemen en is het rustig. Dorpsbelangen geeft aan samen met de gemeente te willen kijken naar de mogelijkheden voor een brandplaats voor de viering van Oud en Nieuw.

Daarnaast is afgesproken om samen in gesprek te gaan over een eventuele nieuwe sporthal in Middelstum. Het bestuur van Dorpsbelangen heeft het college verder bijgepraat over de actualiseringslag van de dorpsvisie voor Middelstum en uitgelegd dat er samen wordt opgetrokken met Huizinge en Toornwerd.

Zorgen zijn geuit over het onderhoud van de begraafplaatsen en dan met name de paden. Wethouder Stoel geeft aan dat dit een punt van zorg is. Deze beheerachterstanden worden in nauw overleg met de begrafenisvereniging opgepakt.

Â

In de maand februari gaat het college in gesprek met de dorpen van Toornwerd en Westeremden.