Gemeente Haaksbergen


De nieuwe N18

03-02-2011 Fietsers steken de N18 over

Het kan bijna niemand in Haaksbergen en ommelanden zijn ontgaan dat de nieuwe N18 binnen afzienbare tijd zal worden aangelegd. Maar de aanleg van zo'n weg zorgt ook altijd voor ongerustheid bij bijvoorbeeld omwonenden.

Luisteren naar de omgeving

Volgens wethouder Marcel Diepenmaat is en wordt er bij het nemen van beslissingen zoveel mogelijk geluisterd naar de omgeving. Een directe aansluiting op de nieuwe N18 is niet alleen belangrijk voor de bereikbaarheid voor het nieuwe bedrijventerrein Stepelerveld, maar ook voor een goede ontsluiting voor de rest van Haaksbergen. Geconfronteerd met die constatering knikt Diepenmaat veelbetekenend. "Absoluut, maar daar is eigenlijk iedereen het ook wel over eens. Het probleem bij dit soort grote infrastructuurprojecten is dat de aanleg een flinke impact op de omgeving heeft. Voor welk tracé je ook kiest, er zullen altijd mensen blijven die er last van hebben. Dat is niet te voorkomen."

Meeste voordelen

De plek waar Haaksbergen op de nieuwe N18 moet worden aangesloten is volgens de wethouder inmiddels ook definitief. "Er waren destijds drie varianten. Aansluitingen op de Goorsestraat en de Hengelosestraat vielen af, omdat dit zou zorgen voor enorm veel sluipverkeer.

Meer informatie in het GemeenteNieuws van 3 februari