Gemeente Haaksbergen


Kop Parallelweg

03-02-2011 Bebouwing op het terrein 'Kop Parallelweg'

Vorige week ondertekende de gemeente een zogeheten intentieovereenkomst met woningstichting Domijn en de Stichting Museum Buurtspoorweg. Afgesproken werd onder meer dat de partijen samen gaan bekijken hoe de Kop van Parallelweg het best herontwikkeld kan worden. In de intentieovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over een gezamenlijke herontwikkeling.

Haalbaarheid

De gemeente gaat onderzoeken in hoeverre het haalbaar is om het busstation en de brandweergarage naar het gebied te verplaatsen. Bovendien maakt de gemeente een plan voor het inrichten van de openbare ruimte. Domijn gaat onder meer kijken naar mogelijkheden voor woningbouwontwikkeling en de herontwikkeling van het CLV-gebouw. De MBS ten slotte, gaat een totaalvisie opstellen voor de herinrichting van het station en de aanpak van de goederenloods.

Essent-gelden

De provincie Overijssel investeert tot en met 2011 extra in de Overijsselse woon-, leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. De provincie Overijssel draagt aan het project "Kop Parallelweg" deels bij uit de Essent-opbrengst. Daarbij gaat het om bijna EUR 665.000,-. De gemeenteraad heeft inmiddels beslist om EUR 750.000,- beschikbaar te stellen, eveneens uit de Essent-gelden.