Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 3 februari

Alkmaar, 03-02-2011 o 13.00 uur

Automobiliste zwaar gewond

Heerhugowaard, woensdag 2 februari

Een 37-jarige automobiliste uit Zeewolde raakte woensdagmiddag rond 16.10 uur zwaar gewond bij een eenzijdig ongeval op de A.C de Graafweg. De vrouw reed in de richting van Hoorn en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Zij kwam met haar voertuig op zijn kop in de ringvaart terecht. Een man die met zijn vrachtwagen met kraaninstallatie in de buurt was haalde, met behulp van ene andere bestuurder van een 4x4 de auto uit het water. De politie haalde de bestuurster uit de auto. Zij werd ter plaatse gereanimeerd en met spoed overgebracht naar de VU in Amsterdam. Zij is stabiel, maar haar toestand is nog steeds zorgelijk.

Man veroorzaakt levensgevaarlijke situaties

Heerhugowaard/Wieringerwerf/Hoorn, woensdag 2 februari Een 27-jarige man uit Alkmaar is woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de A7 ter hoogte van Hoorn. De man had levensgevaarlijke situaties veroorzaakt. Rond 20.00 uur reed hij op de kruising Westtangent/Reuzenpandasingel een 17-jarige bromfietster uit Heerhugowaard met een behoorlijke snelheid aan. De bestuurder reed door. Er werd een zoekslag gemaakt, maar de auto werd niet aangetroffen. Rond 20.30 uur kwam er echter een melding binnen dat een bestuurder bij Wieringerwerf aan de verkeerde kant de A7 op was gereden. Hierbij was met hoge snelheid een voertuig aangereden. De spookrijder reed met hoge snelheid in de richting van Hoorn. Het bleek om dezelfde auto te gaan als die eerdere in Heerhugowaard de bromfietster had aangereden.

De politie wierp een blokkade op ter hoogte van Hoorn. Een chauffeur werd gevraagd zijn vrachtwagen over de weg te zetten. Al het verkeer werd gestopt richting Den Helder. Bestuurders werden verzocht hun voertuig te verlaten en zich in veiligheid te brengen in de berm. De 27-jarige man stopte voor de blokkade. Hij werd aangehouden. De man besefte niet wat hij fout had gedaan. Hij verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs en reed zonder rijbewijs. Onderweg naar het politiebureau was de man onhandelbaar. Hij probeerde enkele kopstoten uit te delen aan agenten en deelde schoppen uit. Hij uitte hierbij bedreigingen en beledigingen.

De bromfietster werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zij is daar gisteravond geopereerd aan een dubbele beenbreuk en moet hierna nog een jaar revalideren. De automobiliste die bij Wieringerwerf werd aangereden bleef ongedeerd.

Autobrand

Hoorn, donderdag 3 februari

Op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Siriusstraat in Hoorn. Ter plaatse bleek een personenauto op een parkeerterrein bij een flatgebouw te staan. Van de auto was een raam ingeslagen en het interieur stond in brand. De brandweer kwam ter plaatse en kon het vuur doven.

Een getuige had gezien dat een blanke man, met een lengte van ongeveer 1,80 meter blond haar en gekleed in een zwarte leren jas met een bontkraag, bij de brandende auto wegliep.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, te bereiken op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Woningbrand

Heerhugowaard, donderdag 3 februari

Omstreeks 04.45 uur werd een brand gemeld in een woning aan de Laanderweg in Heerhugowaard. Kort daarvoor werden de bewoners van het pand wakker van een brandlucht. In een van de slaapkamers bleek de vloer in brand te staan. De bewoners waarschuwden de brandweer en konden de woning verlaten. De uitgerukte brandweer kon niet voorkomen dat de woning afbrandde. De brandoorzaak zit mogelijk in een elektrische oplader die in de slaapkamer op de grond lag.

Woninginbraak

Heerhugowaard, donderdag 3 februari

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 20.00 en 01.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Van Ostadelaan in Heerhugowaard. De daders kwamen de woning binnen via een slaapkamerraak. Het gehele pand werd doorzocht. In ieder geval werden twee laptops en kristallen beeldjes buitgemaakt.

Inbreker belt aan

Alkmaar, woensdag 2 februari

Op woensdagavond werd er aangebeld bij twee woningen in Alkmaar, te weten aan de Hovenierstraat en de Schipperstraat. In beide gevallen ging de beller er vandoor toen hij in de gaten kreeg dat de bewoners thuis waren. Vermoedelijk gaat het hier om een inbreker die wilde controleren of voor hem de kust veilig was. De verdachte is een negroïde man van rond de 20 jaar oud. Hij ging gekleed in een donkere (vermoedelijk) leren jas en een donkere muts. Hij droeg een rugzak. Eventuele getuigen die de man gezien hebben of bewoners van woningen waar hij heeft aangebeld, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, te bereiken op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatroof

Hoorn, woensdag 2 februari

Op woensdagavond om 20.00 uur werden een 15-jarige jongen uit Zwaag en een 16-jarige jongen uit Hoorn op de Commandeur Ravenstraat in Hoorn beroofd van hun GSMs. beide slachtoffer liepen in een groepje over de Commandeur Ravenstraat toen er een man achter hen kwam lopen. Het ging om een negroïde man met een lengte van ongeveer 1,85 meter en een leeftijd van 23 a 24 jaar. De man was gekleed in een zwarte jas met een bontkraag. De man sloeg een van de jongens tegen zijn achterhoofd. Toen een van de jongens zich omdraaide kreeg deze een trap in zijn gezicht. De straatrover riep vervolgens de hulp in van een grote groep vrienden die samen de jongens belaagden. Zij moesten hun portemonnee en GSM afgeven. Hierna mochten zij weggaan. Beide jongens hebben aangifte gedaan van straatroof. De politie stelt een onderzoek in.

Harddrugs

Alkmaar, woensdag 2 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 15.45 uur controleerde de politie op de kruising Laat-Vondelstraat een 22-jarige automobilist uit Heiloo. De man had zichtbaar op de hoedenplank van zijn auto een brokje hash liggen. Bij verdere controle bleek de man ook nog in het bezit te zijn van 7 wikkels cocaïne, 19 XTCpillen en een zakje wiet. De drugs werden in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

Den Helder, woensdag 2 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur hield de politie een 43-jarige man uit Den Helder aan op de Koningdwarsstraat in zijn woonplaats. De man kreeg een bekeuring vanwege een verkeersovertreding. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring begon de verdachte bedreigingen te uiten. Hij werd daarop aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Alcoholcontrole

Hoorn, donderdag 3 februari

Op donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur controleerde de politie op De Weel in Hoorn een 49-jarige automobilist uit Hoorn. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 680 ug/l. Dat is ruim drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Meer dan 50 km te hard

Schagerbrug, donderdag 3 februari

Een 45-jarige man uit Den Helder moest zijn rijbewijs inleveren na het begaan van een snelheidsovertreding. De man werd geklokt in zijn personenauto op de Provincialeweg in Schagerbrug. Ter plaatse mag niet harder dan 80 km per uur gereden worden. De man had echter een snelheid van 141 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km te hard reed, kreeg hij een bekeuring en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met letsel

Heiloo, woensdag 2 februari

Op woensdagmiddag omstreeks 14.20 uur vond er een aanrijding plaats op Het Malevoort in Heiloo. Een 7-jarig jongetje uit Heiloo was op Het Malevoort aan het spelen. Toen hij via een zebrapad overstak, werd hij aangereden door de bestuurder van een personenauto. Omdat het letsel aanvankelijk mee leek te vallen, gaf de bestuurder van de auto een kaartje met zijn naam en telefoonnummer af en reed verder. Thuisgekomen voelde het jongetje zich niet goed. Hij werd voor onderzoek alsnog overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Onopvallende controle

Heerhugowaard, woensdag 2 februari

Op woensdag werd een onopvallende motorsurveillance gehouden op de Westtangent in Heerhugowaard. Tussen 15.30 en 20.30 uur kregen zes bestuurder een bekeuring wegens onder anderen het rijden door rood licht en niet handsfree bellen.

Besmeurde autos

Alkmaar, woensdag 2 februari

Op woensdagavond omstreeks 21.15 uur kreeg de politie melding van vernieling van autos op de Baansingel in Alkmaar. Ter plaatse bleken in ieder geval negen personenautos besmeurd te zijn met verf. Vorige week werd ook al een huis in de omgeving Baansingel besmeurd.

De politie verzoekt slachtoffers en eventuele getuigen zich te melden. De politie in Alkmaar is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

Hoorn, woensdag 2 februari

Op woensdag werden snelheidscontroles gehouden op de IJsselweg en de Plevier in Hoorn. In totaal werden er 110 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar 50 km per uur gereden mocht worden. In totaal kregen 15 bestuurders een bekeuring. Hoogst gemeten snelheid: 70 km per uur. De overtreders kregen direct een bekeuring mee naar huis.

Bovenkarspel, woensdag 2 februari

Tussen 13.00 en 14.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Florasingel in Bovenkarspel. Van de 71 gecontroleerde voertuigen reed er slecht een te hard. De bewuste bestuurder haalde een snelheid van 68 km per uur. Hij kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, woensdag 2 februari

Op woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Westtangent in Heerhugowaard. De controle werd uitgevoerd met een onopvallende politiemotor. Twee bestuurder kregen een proces-verbaal omdat zij 95 en 92 km per uur reden. Ter plaatse mag niet harder dan 50 km per uur worden gereden.