Politie Gelderland-Midden

Getuigen gezocht van gewapende straatroof in Duiven
Publicatiedatum: 3-2-2011 13:41:38

DUIVEN -Een 61-jarige vrouw uit Duiven werd op zondagavond 16 januari jl. slachtoffer van een gewapende straatroof in haar woonplaats. Ze raakte niet gewond en deed later aangifte. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen.

De vrouw verklaarde dat ze rond 22.30 uur onder bedreiging van een vuurwapen, of een voorwerp dat daar op lijkt, in haar auto werd beroofd. Ze wachtte in haar auto op de Vergertlaan voor een gesloten spoorwegovergang toen een donkerkleurig busje achter haar stopte. Vervolgens zag ze plots een man naast haar auto staan en moest ze onder bedreiging van een vuurwapengelijkend voorwerp geld afstaan.

Signalement
De verdachte wordt omschreven als een blanke man van ongeveer 1,80 meter lang en met een normaal postuur. Hij was vermoedelijk tussen de 40 en 55 jaar oud en sprak accentloos Nederlands. Hij droeg een zwarte winterjas tot over de heupen, donkergekleurde handschoenen en een donkere dunne muts die over de oren was getrokken. Verder droeg de man een zwarte sjaal over zijn neus en een deel van zijn gezicht.

Getuigenoproep
Mensen die iets gezien hebben of meer kunnen vertellen, worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844. Als men anoniem wil blijven, dan kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(2011009659-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

165 jongeren Candea College aangemeld voor Burgernet
Publicatiedatum: 3-2-2011 13:31:30

DUIVEN/WESTERVOORT/ZEVENAAR - Burgernet heeft er 164 jonge deelnemers bij in de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar. Dit is het resultaat van een voorlichtingsactie over Burgernet op het Candea College in Duiven. De voorlichting werd gegeven in het kader van een les maatschappijleer en had tot doel om meer jongeren te enthousiasmeren voor Burgernet.

Eind januari en begin februari heeft Bureau Burgernet in samenwerking met het Candea College voorlichting gegeven over Burgernet. In totaal ging het om 285 leerlingen van de klassen HAVO en VWO, verdeeld over twaalf klassen. 164 Leerlingen meldden zich direct aan, 127 in Duiven, 31 in Westervoort en 6 in Zevenaar. Doel van de voorlichting was om meer jongeren te enthousiasmeren voor Burgernet. Izak Mauritz, projectmanager Burgernet van de politieregio Gelderland-Midden vindt de voorlichting geslaagd: "Met een spontane aanmelding van bijna 60% van de leerlingen, zijn wij heel tevreden. We verwachten dat dit nog een spin-off tot gevolg heeft van jongeren die zich achteraf nog aanmelden en/of dit thuis verder promoten." De komende tijd bekijkt Burgernet of ook in andere gemeenten soortgelijke initiatieven kunnen worden ontplooid, om zo tot een goede spreiding qua leeftijdsopbouw van het aantal burgernetdeelnemers te komen.

Uniek samenwerkingsverband
Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de gemeente. Burgernet telt in Duiven ruim 2.100 deelnemers en in Westervoort ruim 1.200.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---