XS4ALL

Laatste IP-adressen vandaag verdeeld

03-02-2011
Categorie: Algemeen

Vandaag zijn de laatst beschikbare IP-adressen verdeeld. IANA, de organisatie die IP-ruimte beheert, kan geen vrije adressen meer uitgeven. Wat betekent dit?

Alle apparaten op internet hebben een IP-adres. Zo'n adres is opgebouwd volgens een protocol. Alle beschikbare adressen, zo'n 4,3 miljard, zijn nu zo goed als op. Als er geen nieuwe IP-adressen meer zijn, kunnen er geen nieuwe computers en servers meer worden aangesloten. Dan kan internet niet meer groeien en dat heeft ingrijpende economische en maatschappeljke gevolgen.

De oplossing: IPv6. Een nieuw protocol, waarmee bijna oneindig veel nieuwe IP-adressen kunnen worden gemaakt. XS4ALL levert haar klanten sinds augustus 2010 al IPv6. Door nu IPv6 te leveren voorkomen we dat onze klanten straks in de knel komen als de adressen op zijn, zegt Niels Huijbregts, woordvoerder van XS4ALL.

In landen als India en China heeft de schaarste grote gevolgen. De invoering van IPv6 is daar dan ook vergevorderd. Bij ons knelt het minder. Invoering van IPv6 blijft bij ons echter ook van groot belang, om te garanderen dat alle computers en servers met de hele wereld kunnen blijven communiceren. Dat is immers de essentie van internet.

Lees meer op www.xs4all.nl/ipv6