Gemeente Oldambt


Nieuwe Projectdirecteur Blauwestad aangesteld

De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hebben dhr. Marco Groenhof aangesteld als nieuwe Projectdirecteur Blauwestad. Per 1 maart as, volgt hij daarmee dhr. Edwin Hageman op die deze taak in de afgelopen jaren op interim-basis heeft uitgevoerd.

Dhr. Groenhof (60) is goed bekend met het project Blauwestad. Sinds 2007 is hij werkzaam bij de provincie Groningen als directeur Vastgoed. Hij stuurde daarbij ook het project Blauwestad aan. In het afgelopen jaar is hij onder meer nauw betrokken geweest bij het opstellen van de Ontwikkelingsvisie Blauwestad, waarin de toekomstplannen voor het gebied uiteen gezet zijn.

Het college van GS en het college van B&W hebben er vertrouwen dat met de benoeming van de heer Groenhof de verdere ontwikkeling van Blauwestad voortvarend zal worden opgepakt.

Groenhof heeft in zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan in gebieds- en projectontwikkeling. Hij was onder meer mede-eigenaar van een architectenbureau in Groningen en heeft hij meerdere jaren in Berlijn gewerkt in de projectontwikkeling. Daarna was hij directeur vastgoedontwikkeling bij een woningcorporatie in Zuidwest Drenthe. Vervolgens heeft hij zich bij de provincie Groningen gericht op grondbeleid en gebiedsontwikkeling, waaronder Blauwestad.

Project Blauwestad
Het project Blauwestad heeft als doel om het gebied Oldambt in Oost-Groningen een meer van circa 800 hectare voor recreatie en waterberging, een natuurgebied van 350 hectare en diverse verbeteringen aan de infrastructuur. Er zijn vijf nieuwe woongebieden aangelegd met plaats voor ongeveer 1500 woningen, die het nieuwe dorp Blauwestad vormen. In 2010 hebben de provincie Groningen en de gemeente Oldambt besloten tot de gezamenlijke realisatie van dit project.