Partij voor de Vrijheid (PVV)

Inbreng PVV bij AO antisemitisme

De opkomst van het hedendaagse antisemitisme in Nederland hangt samen met de opkomst van de islam. Op de islamisering van het antisemitisme is enkele jaren geleden al gewezen maar bijna de hele politiek zwijgt. Het meelopen in demonstraties waar men oproept joden te vergassen of het theedrinken met Hamas zijn geen oplossingen voor dit probleem. Door de overheid betaalde beveiliging van joodse instellingen en een dichte grens voor immigranten uit islamitische landen brengt de oplossing een stuk dichterbij.
Voorzitter,

Het antisemitisme tiert welig dezer dagen. Het CIDI stelt dat het aantal gemelde antisemitische incidenten in 2009 55% (!) hoger lag dan in 2008. De stijging geldt ook voor het aantal ernstige voorvallen (geweld, bedreiging met geweld en vernielingen). In juni 2010 werd voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog in West-Europa een dienst in een synagoge afgelast na een dreigmelding.

Ook wordt er gespuugd, gescholden en geslagen. Zelfs de Hitlergroet wordt gebracht. In Amsterdam (west) staat anno 2011 een schuilsynagoge en Joodse instellingen (scholen, jeugdverenigingen, zorgcentra, etc) geven jaarlijks bijna een miljoen uit aan beveiligingskosten (brief van het Centraal Joods Orgaan aan de Tweede Kamer, 24-6-2010). De eerste vraag aan de minister: Is de minister bereid alles in het werk te stellen om te zorgen dat niet de Joodse gemeenschap maar de Nederlandse staat, de kosten voor de beveiliging op zich neemt?

Niet alleen op straat worden joodse burgers op verschillende manieren lastig gevallen. Op het internet is bijna de helft van het aantal strafbare uitingen gericht tegen joden (Meldpunt Discriminatie Internet 2009).

Onderzoeksbureau ResearchNed stelt (2010) dat 20% van de geschiedenisdocenten in de 4 grote steden de Holocaust vrijwel niet ter sprake kan brengen omdat leerlingen de lessen verstoren, weglopen of zelfs agressief worden (docenten gaven aan dat het in bijna alle gevallen Turkse en Marokkaanse leerlingen betreft). Uiteraard kunnen het voetballen met herdenkingskransen in 2006 en de vernieling van herdenkingskransen afgelopen jaar op de Joodse begraafplaats in Zaltbommel helaas niet onvermeld blijven.

Al deze problemen hangen samen met de toenemende invloed van de islam op Nederland. Hoe meer islam, hoe meer antisemitisme.

De bewering dat het antisemitisme toeneemt als gevolg van de grotere impact van de islam op Nederland maar ook op andere Europese landen, is overigens al verschillende keren gedaan. Zo wilde professor van der Horst van de Universiteit Utrecht in zijn afscheidsrede in 2006 (` De mythe van het joodse kannibalisme') al wijzen op de islamisering van het antisemitisme. Dit werd hem overigens onmogelijk gemaakt door het `dhimmiebestuur' van die organisatie.

De professor stelde dat de islamisering van het Europese antisemitisme een van de meest huiveringwekkende ontwikkelingen van de laatste decennia is. In heel de islamitische wereld wordt al jaren lang dag in dag uit in kranten, weekbladen, schoolboeken, radio- en televisie-uitzendingen, preken van imams, in lessen op school en aan de universiteiten een onvoorstelbare hoeveelheid anti-joodse propaganda van de ergste soort over honderden miljoenen hoofden uitgestrooid. En het trieste is dat we het hier niet hebben over kleine groepjes radicalen maar juist over grote massa's gewone islamitische gelovigen overal ter wereld die op dit punt door en door gehersenspoeld zijn door hun geestelijke en politieke leiders.

Ook de AIVD heeft overigens al verschillende keren kenbaar gemaakt dat de toename van het antisemitisme gerelateerd kan worden aan de aanhangers van de islam. In 2004 (het jaarverslag van de AIVD) stelde de organisatie al dat de toename van het antisemitisme onder middelbare scholieren toe te schrijven is aan islamitische jongeren. Er wordt gesteld dat de oorzaak van dat antisemitisme ligt in de islamitische opvattingen van de leerlingen.

Verder lezen we in het AIVD-rapport `Van dawa tot jihaad' (december 2004) dat er verband te leggen is tussen de groei van het antisemitisme en de opkomst van het moslimnationalisme (wat gedefinieerd wordt als het zijn van een onderdeel van de gemeenschap der moslims)

Deelt de minister de visie van o.a. professor van der Horst dat het antisemitisme in Europa aan het islamiseren is? Zo neen, hoe duidt u deze visie dan? Zo ja, welke maatregelen denkt de minister te gaan nemen om deze trend te stoppen? En hoe beoordeelt de minister de bevindingen van de AIVD dat er een relatie bestaat tussen de groei van het antisemitisme en islamitische opvattingen bij groepen moslims (o.a. de leerlingen waar de AIVD over sprak)?

De islam draagt het antisemitisme in zich mee.

Voorzitter ik zal het uitleggen.

Een ideologie die Jodenhaat leert, heeft onvermijdelijk effect op haar aanhangers. De koran, de basis van de islam stelt dat joden vervloekt zijn (soera 1), dat het apen, zwijnen en duivelsdienaren zijn (soera 5:60) en dat er geen vriendschap met joden mag worden gesloten (soera 5:51). In de hadith, de overleveringen van Mohammed, (sahih muslim, boek 41, nr.6985) lezen wij zelfs dat het de wil van Allah is dat bomen en stenen de moslims zullen vragen om joden te doden.

Dit (en daarmee bedoelen we de islam) is het fundament van de opkomst van het hedendaagse antisemitisme.

Het bedreigen, bespugen en mishandelen van joden, het brengen van de Hitlergroet en de onmogelijkheid tijdens schoollessen te spreken over de Holocaust. Het betreft hier allemaal handelingen van aanhangers van de islam. In het NRC Handelsblad (juni 2010) lazen we dat er zeker 6 wijken zijn in A'dam waar joden helemaal niet meer als zodanig herkenbaar over straat kunnen lopen. Allemaal wijken waar voornamelijk aanhangers van de islam wonen.

Uit het onderzoek `Antisemitism Worldwide' uit 2009 (Tel Aviv University) blijkt dat, daar waar de islamitische gemeenschap groeit, ook het antisemitisme groeit. Verder lezen we dat ondanks het gegeven dat neonazi's nog steeds een rol spelen, veruit de meeste gewelddadige acties tegen joden of joodse instellingen gepleegd worden door individuen met een islamitische achtergrond. Vooral in West-Europa.

Vrz, ik rond mijn eerste termijn af.

De islam vormt een groot probleem door de antisemitische boodschap die het leert. Hoe groter de groep van mensen die antisemitisme gewoon vindt, hoe moeilijker het wordt deze ideeën te bestrijden. Mijn laatste vraag in de eerste termijn: is de minister bereid een specifiek onderzoek te laten doen naar wie in Nederlandse moslimkringen Jodenhaat verspreidt? Het onderzoek zou ondermeer kunnen kijken naar religieuze instellingen, de invloed van buitenlandse kanalen en de individuele opvattingen van aanhangers van de islam.

TWEEDE TERMIJN

Naast de inherente Jodenhaat van de, nog immer groeiende, islam is er nog een probleem.

Er zijn enkele vertegenwoordigers van de linkse kerk die met hun woorden en daden zorgen voor een sfeer waarin het antisemitisme salonfähig wordt.

Wij kunnen hierbij denken aan de SP-Kamerleden Karabulut en van Bommel die meeliepen in demonstraties waar geroepen werd dat joden aan het gas moeten, waar opgeroepen werd tot een intifada. Een opstand die in de praktijk tot twee keer toe (van 1987 tot 1993) en van (2000-2005), een extreme geweldsuitbarsting betekende, waar bij elkaar duizenden doden en gewonden vielen en het antisemitische karakter onmiskenbaar was (uitlatingen tijdens de 2 intifada's als: we drijven de joden de zee in, dood aan de joden, etc...). Het aanwezig zijn van volksvertegenwoordigers bij dit soort protesten geeft mensen het gevoel dat de boodschap en de leuzen acceptabel zijn. Het meeroepen doet dat al helemaal.

Niet alleen enkele SP-Kamerleden zijn verantwoordelijk voor deze sfeer. Bij Groen Links is de medeoprichter van de website Electronic Intifada actief (de heer El Fassed). Deze website (bij monde van directeur Ali Abunimah) vergelijkt Israel met het nazi-regime en de Israëlische pers met nazi-krant der Stürmer.

Daar de essentie van de nazi-ideologie virulente Jodenhaat is, zijn vergelijkingen tussen een Joodse staat (en dat is Israel) en het nazisme op welke wijze, wat ons betreft, altijd antisemitisch van aard.

Ten slotte voorzitter,

Heeft ook de PvdA vertegenwoordigers in haar midden die debet zijn aan het creëren van een sfeer waarin het antisemitisme salonfähig wordt in Nederland.

Zo heeft PvdA-Kamerlid (Marcouch) gesteld dat de radicale imam Al Qaradawi zijn geestelijk leidsman is. Als dit Kamerlid dingen niet begrijpt raadpleegt hij, naar eigen zeggen (in het boek: `De moslim bestaat niet', auteur Samira Abbos, eveneens PvdA), de inzichten van deze imam. Deze imam die de doodstraf voor homo's rechtvaardigt, die zelfmoordaanslagen goedkeurt en enige tijd geleden nog stelde dat Hitler een werktuig was van Allah en dat zijn persoonlijke laatste wens is, eigenhandig joden dood te schieten in Israel. Het PvdA-Kamerlid probeerde zelfs deze imam naar Amsterdam te halen. In 2005 vroeg hij hier 150.000 euro subsidie voor aan. De imam zou bruggen komen slaan. Een imam die zulke verschrikkelijke dingen zegt mag nooit, maar dan ook nooit naar Nederland komen. En zo'n figuur kan helemaal geen bruggen slaan.

Uiteraard kan het op de thee gaan van PvdA-, SP- en Groen Links-Kamerleden, (Martijn van Dam, SP-er Harry van Bommel en Groen Links- mevrouw Mariko Peters) bij Hamas, niet onvermeld blijven.

In 2007 (13 juli) besloten drie linkse politici in gesprek te treden met de heer Hamdan, een leider van de terroristische Hamas-beweging. Hamas dat in haar handvest o.a. heeft staan, en dat is nog slechts het voorwoord, dat de islam Israel moet en zal vernietigen en dat men strijdt tegen de Joden. In artikel 7 van het handvest van deze terreurbeweging wordt gesteld dat het de wil van Allah is dat bomen en stenen de moslims zullen vragen om joden te doden. In artikel 8 lezen we dat de jihad het juiste pad is en dat sterven voor Allah de meest verheven zaak is. Ook artikel 13 van het handvest, en dan geef ik de letterlijk tekst weer, stemt niet echt vrolijk en getuigt van de kwaadaardigheid van deze club. Het stelt dat vreedzame oplossingen tegengesteld zijn aan de uitgangspunten van de beweging. Ten slotte lezen we in artikel 15 dat de banier tegen de joden moet worden gehesen en dat men zal aanvallen en doden, aanvallen en doden.

De PVV vraagt zich af of de Pvda, de SP en Groen Links erkennen dat Hamas een terroristische organisatie is? En wat er voor gezorgd heeft dat vertegenwoordigers van deze partijen op de thee zijn gegaan bij deze club des doods? Erkennen de partijen dat zij met virulente Jodenhaters hebben overlegd? En neemt men afstand van deze daad?

De PVV roept de genoemde linkse partijen op, afstand te nemen van vertegenwoordigers uit haar midden, die door hun handelingen medeverantwoordelijk zijn voor het creëren van een sfeer waarin het antisemitisme salonfähig wordt. Ook excuses van deze partijen voor dit salonfähig maken van het antisemitisme aan de joodse gemeenschap, zijn op z'n plaats. Ten slotte wil de PVV van het kabinet weten hoe het strafrechtelijk is afgelopen met de daders van de kransvernielingen in Amsterdam (2006) en de grafschennis in Zaltbommel (2010) en hoe ver men in Amsterdam is met het inzetten van de zogenaamde lokjoden, wat overigens een heel vervelende term is?