Rechtbank Alkmaar


Voorwaardelijke gevangenisstraf en werkstraf voor ontucht

Alkmaar, 3 februari 2011 - Een 52-jarige inwoner van Schermerhorn is door de rechtbank van Alkmaar veroordeeld voor het heimelijk filmen van vier meisjes tijdens toiletbezoek in zijn woning. Dit speelde zich af in de jaren 2006 tot het begin van 2009.
De rechtbank is van oordeel dat het filmen met een verborgen camera van de naakte billen en/of de schaamstreek van vrouwen, met een seksueel doel, beschouwd moet worden als een ontuchtige handeling. Er is sprake geweest van dwang hoewel de vrouwen zich daarvan niet bewust waren. Juist doordat zij hiervan niet op de hoogte waren hebben zij tegen hun wil moeten dulden dat zij in hun afzondering gefilmd werden. Er is onvoldoende bewijs in het dossier voor het filmen van deze meisjes en drie andere meisjes in eerdere jaren.|

De rechtbank heeft de man veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 180 uur. De man komt onder toezicht van de reclassering en moet de psychologische behandeling afmaken die hij al lange tijd volgt. De werkstraf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Er is geen onvoorwaardelijke vrijheidsstraf opgelegd in verband met de ouderdom van de feiten.
Bij het bepalen van de hoogte van de voorwaardelijke straf heeft de rechtbank ermee rekening gehouden, dat de gevolgen van het bekend worden van deze feiten voor verdachte in zijn werkkring en kennissenkring groot zijn geweest.
Daarnaast heeft de rechtbank de vordering tot schadevergoeding van vier slachtoffers toegewezen.

Bron: Rechtbank Alkmaar Datum actualiteit: 3 februari 2011 Naar boven