Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 03-02-2011

Agenten arresteren drie Franse drugshandelaren

BREDA: Drie jongemannen uit Frankrijk (19, 21 en 31) werden
gearresteerd omdat zij met anderhalve kilo softdrugs op pad waren. De politie vermoedt dat zij de verdovende middelen wilde uitvoeren. Het trio ingesloten en de drugs werd geconfisqueerd.

De verdachten werden woensdagavond 2 februari 2011 om 20.20 uur gecontroleerd op de autosnelweg A-58, nadat agenten hadden gezien dat drietal zich verdacht gedroegen. In de kofferbak van de auto van de 21-jarige verdachte troffen de agenten een weekendtas aan met daarin circa 1,5 kilo hennep. In het belang van het verdere onderzoek zijn de drie verdachten in voorlopige hechtenis gesteld en ingesloten. De aangetroffen partij drugs is in beslag genomen.

Dieven bezoeken scholen

BREDA: In de nacht van woensdag 2 februari op donderdag 3 februari 2011 werd er ingebroken in twee Bredase basisscholen. Het gaat om basisschool Sint Maarten aan De Doelen. Daar werd om 02.44 uur de ruit van een toegangsdeur vernield. In het gebouw werden een aantal kasten doorzocht.

Een uur later was het raak bij De Spreekhoorn, gevestigd aan de Dirk Hartogstraat. Hier was het glas van de schuifdeur van de hoofdentree vernield, waardoor men naar binnen was gekomen.

In beide gevallen reageerde een beveiligingsdienst op het inbraakalarm, waarna de politie gewaarschuwd werd. Het is op dit moment nog
onduidelijk of er daadwerkelijk iets gestolen is.
De technische recherche zoekt op allebei de locaties of er dadersporen achter gebleven zijn.

Man (45)opgepakt na diefstal

BREDA: De Bredase politie arresteerde woensdag 2 februari 2011 een 45-jarige inwoner van Breda. De verdachte had zich schuldig gemaakt aan diefstal. Hij werd rond 16.00 uur betrapt nadat hij het afgesloten terrein van de oude suikerfabriek aan de Markkade had betreden. Hij had daarbij het slot van het toegangshek met een moker geforceerd. Eenmaal op het terrein probeerde hij twee electropalen te stelen. Hij werd echter betrapt door de gewaarschuwde agenten. De 45-jarige Bredanaar werd gearresteerd en in het politiebureau verhoord. De man bekende de diefstal waarna er proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Zonder rijbewijs onder valse naam

ZUNDERT: Een 47-jarige man uit Zundert kreeg woensdag 2 februari 2011 niet één, maar twee processen-verbaal. Hij werd donderdag 3 februari 2011 om 11.30 uur op de Nieuwe Huizen achter het stuur van een auto aangetroffen. Hij gaf daarbij in eerste instantie een valse naam op. Hij dacht door de personalia van zijn broer op te geven, te kunnen ontkomen aan een bekeuring. De man zelf had namelijk helemaal geen rijbewijs. Hij kan nu rekenen op een dubbele boete. Eentje voor het rijden zonder rijbewijs en eentje voor het opgeven van een valse identiteit.

Scooterrijder breekt been bij ongeval

ZUNDERT: De politie behandelde donderdagmorgen 3 februari 2011 om 07.30 uur een letsel ongeval. Het ging om een aanrijding tussen een
automobilist en de bestuurder van een scooter. De bestuurder van de bestelbus (26-jarige man uit Zundert) kwam vanaf de Meirseweg, de Rustenburgstraat opgereden. Hij wilde daarna de inrit van een erf oprijden. Bij die manoeuvre kwam hij een aanrijding met de
rechtdoorgaande scooterrijder. Hij de brommer van tevoren niet zien of horen aankomen. De scooterrijder (17-jarige jongen uit Zundert) raakte de rechter achterzijde van de bestelauto en kwam ten val. Hij brak daarbij zijn bovenbeen en liep een wond aan zijn knie op. Het
slachtoffer is voor medische behandeling naar het ziekenhuis
overgebracht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-02-2011 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |