Gemeente Lingewaard


Informatiemarkt Glastuinbouw in Lingewaard druk bezocht Glastuinbouw

Glastuinbouw en verbetering van ruimtelijke kwaliteit leeft in Lingewaard! Ruim 150 geïnteresseerden bezochten maandag 31 januari jl. in zalencentrum De Valom te Huissen de informatiemarkt over de Glastuinbouw in de gemeente Lingewaard. Op deze avond stond de herstructurering van het bestaande glastuinbouwgebied Huissen-Angeren en de samenwerking met betrokken partijen centraal. De boodschap van Gemeente en Provincie was: Wij zijn er klaar voor! U ook?

Gedeputeerde Harry Keereweer en wethouder Frans Schut hebben aan tuinders en andere ondernemers duidelijk aangegeven dat zij nu aan zet zijn om in actie te komen en om zich voor te bereiden op de toekomst. Door provincie en gemeente zijn beleid en stimuleringsmaatregelen opgesteld en zijn er middelen vrijgemaakt om de glastuinbouwsector en de ruimtelijke kwaliteit van de gebieden te versterken. Voorbereiden op de toekomst betekent niet per sé morgen investeren, maar wel vandaag communiceren. Door samen met het projectbureau te kijken naar individuele ontwikkelingen, kunnen de toegelichte themas zoals schaalgrootte, bereikbaarheid, energie & water, ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid optimaal worden nagestreefd.

Eén loket
Middels de beschikbaar gestelde financiële middelen en de oprichting van het projectbureau kunnen tuinders, bewoners en belanghebbenden bij één loket vrijblijvend informatie krijgen en gezamenlijk met het projectbureau zoeken naar de mogelijkheden.
Projectmanager Eric Spies deed op de avond dan ook een oproep om daadwerkelijk contact op te nemen met het projectbureau om eerst goed met elkaar te communiceren alvorens te gaan investeren. Immers, het projectbureau heeft de kennis in huis en het overzicht om ondernemers te faciliteren, te stimuleren en in sommige gevallen projecten te regisseren.

Tijdens de avond kon er bij de verschillende stands informatie worden verkregen over allerlei regelingen, nieuwe bedrijfstechnische ontwikkelingen, duurzame ontwikkelingen of beleidsontwikkelingen. De vertegenwoordigde partijen waren het projectbureau Bergerden, Greenport Arnhem-Nijmegen en Betuwse Bloem, Provincie Gelderland, Gemeente Lingewaard, WUR/Agrimaco, LTO en het projectbureau herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren. De bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van.
Een succesvolle avond waar in een goede sfeer kritisch en constructief werd gekeken naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in het herstructureringsgebied Huissen-Angeren, dan kunt u bellen met Eric Spies, projectmanager van het projectbureau herstructurering glastuinbouw Huissen-Angeren (026) 32 60 360.


(Geplaatst: 3 februari 2011)