Syntens

Eén van de populaire gespreksonderwerpen bij bezoek van De ToekomstBedrijven

Welke vragen leven er bij ondernemers als je ze vraagt naar de toekomst? Adviseurs van Syntens weten het, ze voeren sinds 2008 gesprekken met kleine en middelgrote industriële bedrijven in het kader van de campagne De ToekomstBedrijven. In deze gesprekken wordt gesproken over de toekomstplannen en krijgt de ondernemer advies hoe deze te realiseren. Allerlei onderwerpen komen aan bod, maar de meest voorkomende zijn hoe kom ik van idee tot geld verdienen, hoe voorkom ik verleturen, ga ik de grens over met mijn produkt, moet ik meedoen met openbare aanbesteding of niet en hoe kan ik meeliften op kansrijke trends en ontwikkelingen.

Uit onderzoek blijkt dat veel MKB-ondernemers (nog) niet actief met toekomstplannen bezig zijn. Redenen hiervoor zijn geen tijd, geen geld en gebrek aan kennis. De ToekomstBedrijven wil MKB-bedrijven daarom wijzen op de mogelijkheden voor ondersteuning die er ook voor hen bestaan. In de gesprekken met ondernemers wordt gesproken over de toekomst van het bedrijf en komen zo allerlei onderwerpen aan bod.

1500 bedrijfsbezoeken
Sinds de start van de campagne zijn al bijna 1500 bedrijven bezocht in Zuid-Nederland. Terugblikkend zijn de meest voorkomende gespreksonderwerpen (titels zijn klikbaar):

Van idee naar geld
verdienen Â
Â
Openbare aanbestedingen: aanhaken of afhaken
Verminderen van
verleturen Â
Â
De grens over met een product
Kansen benutten om zaken te
doen Â
Itâs lonely at the top
Kennismaken met
kennis Â
Â
Blijven het concurrenten of worden het partners Meeliften op kansrijke trends en ontwikkelingen  Contacten met de overheid: wie helpt mij verder?

Â
Campagne De ToekomstBedrijven
De ToekomstBedrijven is een campagne van Syntens in samenwerking met de Kamer van Koophandel om MKB-bedrijven te betrekken bij de bestaande innovatienetwerken voor een beter toekomstperspectief. Vanaf medio 2008 bezoeken Syntensadviseurs in Zuid-Nederland bedrijven om in een persoonlijk gesprek te luisteren naar wat hen drijft en te helpen kansen te realiseren. De adviezen zijn kosteloos dankzij de financiële steun van de Provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland, het Rijk en de Europese Unie. In vier jaar worden 2000 bedrijven bezocht. Ruim 55% van de inmiddels bezochte bedrijven zijn in contact gebracht met andere partijen of heeft een vervolgtraject gestart voor een betere toekomst. Bedrijven kunnen zich nog steeds melden voor een gesprek over de toekomst, zie ook www.toekomstbedrijven.nl of bel 088- 444 0 005.Â


---