Gemeente Heemskerk


donderdag, 03 februari 2011

Start buurtonderzoek van Acker tot Burcht

De gemeente Heemskerk en Welschap Welzijn houden in samenwerking met het buurtteam een buurtonderzoek in van Acker tot Burcht. Het buurtonderzoek begint met een huis aan huis enquête, een jongerenenquête en gesprekken met kinderen en buurtbewoners. Alle bewoners én jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met 18 jaar ontvangen in de komende dagen een brief met een korte vragenlijst om hun ideeën over de buurt aan te geven. Om ideeën te horen van jongere kinderen, organiseert Welschap Welzijn de komende tijd gesprekken met kinderen van groep zes en zeven van de drie basisscholen in van Acker tot Burcht.

De bewoners wordt gevraagd om de enquête uiterlijk 21 februari via internet http://buurtonderzoek-bdb.heemskerk.nl in te vullen. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden in hun buurt, waar zij tevreden over zijn en welke verbeteringen voor de leefbaarheid nog nodig zijn. Zij kunnen ook ideeën geven voor meer contacten en gezelligheid in de buurt. Daarnaast kunnen ze zich aanmelden om aan verbetervoorstellen en activiteiten mee te werken. Jongeren kunnen in de vragenlijst aangeven wat zij doen in hun buurt en welke activiteiten zij willen organiseren. Ook kunnen zij aangeven waar zij het geld voor de buurt aan willen besteden. Als bewoners toch liever een papieren vragenlijst invullen, kunnen zij die ook tot 21 februari insturen.

Cadeaubonnen
Gemeente, Welschap Welzijn en het buurtteam van Acker tot Burcht hopen dat zo veel mogelijk bewoners - volwassenen én jongeren - meedoen. Onder de inzenders van de vragenlijsten worden 25 cadeaubonnen verloot. De resultaten van het buurtonderzoek presenteren Welschap en de gemeente op dinsdagavond 5 april 2011. Buurtbewoners kunnen tijdens deze avond deelnemen aan werkgroepen om samen met het buurtteam verbetervoorstellen voor de buurt te maken. De voorstellen die haalbaar zijn, worden opgenomen in het nieuwe buurtcontract. De presentatie van het nieuwe buurtcontract vindt plaats op dinsdag 21 juni 2011.

---