Gemeente Enkhuizen

Red levens: volg de AED/reanimatiecursus

In het kader van het project Burger AED is de gemeente Enkhuizen in november 2010 gestart met het aanbieden van AED/reanimatiecursussen aan haar inwoners. Met behulp van burgerhulpverleners kunnen er jaarlijks vele levens worden gered. Zij kunnen vaak sneller ter plaatse zijn dan de ambulances, wat van belang is omdat snel handelen bij een hartstilstand cruciaal is. In afwachting van de ambulance kan een burgerhulpverlener al beginnen met het toepassen van levensreddende handelingen.

Momenteel is de gemeente Enkhuizen weer op zoek naar nieuwe hulpverleners. Momenteel hebben circa 100 personen zich aangemeld, maar voor een optimale hulpverlening zijn minstens 130 mensen nodig. Om het netwerk dekkend te krijgen, biedt de gemeente Enkhuizen in samenwerking met de EHBO-vereniging en het Rode Kruis begin maart gratis AED/reanimatiecursussen aan.

Genteresseerden kunnen zich opgeven voor deze cursussen via een e-mail naar aed@enkhuizen.nl of via tel.: (0228) 360 100. Vermeld hierbij uw naam, adres, postcode en telefoonnummer, zodat wij contact met u kunnen opnemen. Deelname betekent dat u automatisch opgenomen wordt in het hulpverleningsnetwerk. Want samen redden we levens!

Meer informatie kunt u vinden op www.burgeraed.nl. Voor een overzicht van AED's in Enkhuizen kunt u hier kijken.