Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 03-02-2011

Verkeerscontrole in Steenbergen: 95% houdt zich aan de snelheid

STEENBERGEN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hield maandag 2 februari 2011 opnieuw snelheidscontroles in Steenbergen.
Slechts 5% van de weggebruikers bleek in overtreding. 95% van de passerende automobilisten hield zich daarentegen wél aan de maximum snelheid van 80 km/u. Aanleiding voor het verscherpte toezicht zijn de recente ernstige verkeersongevallen op dit traject.

De actie werd gehouden op tussen 16.45 uur en 21.15 uur, waarbij de radarapparatuur stond opgesteld op de Randweg-Oost en de Halsterseweg. In totaal werden er 8.530 passanten gecontroleerd. Hiervan reden 490 bestuurders te snel. Dit betekent echter dat 95% van de weggebruikers zich wél aan de maximum snelheid van 80 km/u hield. De hoogst gemeten snelheid was overigens 119 km per uur. In principe geldt daarbij: hoe gevaarlijker de overtreding, des te hoger het boetebedrag.

De politie Midden en West-Brabant houdt snelheidscontroles op locaties waar de afgelopen jaren ernstige verkeersongevallen hebben
plaatsgevonden, waarbij overschrijding van de maximale snelheid de belangrijkste oorzaak is geweest. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers.
De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Politie neemt auto in beslag na verkeersgevaarlijk rijgedrag

ROOSENDAAL: Surveillerende politieagenten moesten woensdagmiddag 2 februari 2011 een noodstop maken om niet in botsing te komen met een tegenligger. Dat gebeurde rond 15.10 uur op Spoorstraat in Roosendaal. Vanuit tegengestelde richting naderde twee personenauto's. Deze auto's werden met hoge snelheid ingehaald door een rode Honda Prelude, waarbij de inhaler op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer reed. Daar reed op dat moment de politieauto. De bestuurder van de politieauto moest voluit remmen om een frontale aanrijding te voorkomen. De
verkeersovertreder ging er daarna met hoge snelheid vandoor om aan de politie te ontkomen.

In de Admiraal de Ruyterstraat lieten de twee inzittenden de rode Honda Prelude achter en gingen hardlopend te voet verder. Ze werden
achterhaald en gearresteerd. Het ging om twee mannen, afkomstig uit Polen en verblijvend in Roosendaal. De 29-jarige automobilist kreeg proces-verbaal wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag. Iets waarover al eerder klachten waren binnengekomen. Zijn auto is, in afwachting van de beslissing van de Officier van Justitie, in beslag genomen. De verdachte vertelde tijdens het verhoor dat hij met circa 90 km/u op de vlucht was voor een onbekende die hem achterna zat.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 03-02-2011 15:17 | © Regio Midden en West Brabant |