Landstede

Meer opvangplekken bij BSO De Vlieger

Bij BSO De Vlieger (locatie Ingelandhof) kunnen vanaf 1 februari honderd - in plaats van zeventig - kinderen worden opgevangen. Met het doorknippen van een lint door drie kindjes van de nieuwe groep kreeg de uitbreiding een feestelijk tintje. Hierbij was ook adjunct-directeur Suzanne Bouwers van kbs De Vlieger aanwezig. De uitbreiding van het aantal opvangplekken is mogelijk dankzij een samenwerking met de basisschool, waarbij de school en de BSO een klaslokaal delen.

Het betreffende klaslokaal wordt elke dag tot 15.15 uur gebruikt door een kleutergroep. Daarna gaat onze Zeesterrengroep, de 4-jarigen, er op maandag, dinsdag en donderdag gebruik van maken, vertelt Sjura Ouwehand, assistent-leidinggevende bij BSO De Vlieger, onderdeel van Landstede Kinderopvang.

Vanwege de uitbreiding is de huishoek opnieuw ingericht. Met een keukentje met toebehoren, zoals echte kopjes en schoteltjes, een tafeltje met stoeltjes en een leeshoek is het echt een plek geworden om thuis na te spelen. Voor buiten worden er nog extra fietsjes aangeschaft.

Groeiende vraag naar opvang
De uitbreiding met dertig kindplaatsen was noodzakelijk vanwege de vraag van ouders naar buitenschoolse opvang en de groei van de basisschool. Ouwehand: Meest voor de handliggend is dan een uitbreiding binnen de school.

Naast de Zeesterrengroep heeft BSO De Vlieger nog drie basisgroepen die ook meer opvangplekken hebben gekregen. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd: de Dolfijnengroep (4-5 jaar), de Clownvisgroep (5-6-jaar), de Blauwe vinvisgroep (vanaf 7 jaar).

Zwolle - BSO in basisschool de Vlieger 2
Landstede Kinderopvang