Landstede

Interactieve en speels-educatieve voorstelling voor kinderen

Poppenspeler Rik Rikken bezorgde de kinderen van kinderdagverblijf Kwibus en peuterspeelzaal Peuterleut een spannende en speelse ochtend. Op 2 februari gaf hij in de grote zaal van de Carrousel de voorstelling Fiet wil rennen. De interactieve en speels-educatieve voorstelling was een activiteit van het project Voorschool Ommen.

Het project Voorschool Ommen biedt peuters een divers aanbod aan zogeheten dagarrangementen: een passend aanbod aan onderwijs, opvang en vrijetijdsactiviteiten. Deze theatervoorstelling is de tweede activiteit die in dit kader werd georganiseerd. Omdat het thema van dit dagarrangement dans, muziek en theater is, koos de werkgroep voor een theatervoorstelling, aldus projectleider Hanneke Weelink.

Ze vervolgt: Het is een levendige voorstelling waarbij peuters en kleuters worden geprikkeld tot meedoen en waarbij volwassenen zich ook prima vermaken. De voorstelling werd twee keer achter elkaar gegeven, de kinderen mochten iemand meenemen. In totaal hebben zon 120 kindjes en 90 ouders en opas en omas de voorstelling gezien.

Bekroond prentenboek
Bedenker Rik Rikken (rikrikken.nl) heeft zijn voorstelling gebaseerd op het bekroonde prentenboek Fiet wil rennen, dat tijdens de Nationale Voorleesdagen van 19 t/m 29 januari veelvuldig op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven is voorgelezen. Ook vorig jaar maakte de poppenspeler een voorstelling naar aanleiding van De wiebelbillenboogie, het bekroonde boek van 2010.

Project Voorschool Ommen
Hoofddoel van het project Voorschool Ommen is het realiseren van een samenwerking tussen Peuterspeelzaal Peuterleut en Kinderdagverblijf Kwibus.

Speerpunten daarbij zijn het ontwikkelen van een gezamenlijk dagarrangementenaanbod, het verbeteren de inzetbaarheid van medewerkers en vrijwilligers door scholing en begeleiding, het gezamenlijk uitvoeren van activiteiten rond de dagarrangementen en het gebruikmaken van elkaar faciliteiten. De resultaten van project, dat loopt van februari 2010 t/m juli 2011, worden in juli bekendgemaakt tijdens een minisymposium.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft voor dit project subsidie verleend aan Stichting Peuterspeelzalen Ommen en Landstede Kinderopvang Ommen.

Kinderopvang Ommen
Landstede Kinderopvang