Gemeente Tilburg

Persbericht
3 februari 2011

Géén eenrichtingsverkeer op Oude Goirleseweg en Laarstraat

Verkeerscirculatieplan Zuid West van tafel, situatie blijft hetzelfde

De gemeente voert géén eenrichtingsverkeer in op de Oude Goirleseweg en de Laarstraat. Hier was enige tijd sprake van na onderzoeken naar de toekomstige verkeerssituatie in het stadsdeel Oude Stad Zuid West. Het Tilburgse gemeentebestuur heeft besloten om van de ingreep af te zien en de verkeerssituatie te laten zoals deze is.

Eerder kwam in onderzoeken naar de toekomstige verkeerscirculatie aan de orde dat de huidige infrastructuur de toestroom niet aan zou kunnen. In 2015 zouden er problemen kunnen ontstaan. Wethouder Roel Lauwerier (infrastructuur en mobiliteit): "Omdat er door de economische crisis minder gebouwd wordt, ontstaan nu minder verkeersbewegingen dan verwacht. Op de korte termijn verwachten we daarom geen problemen."

Een andere reden om eenrichtingsverkeer te overwegen was de zogeheten 'black spot' op de kruising van de Laarstraat met de Ringbaan Zuid. Het aantal letselongevallen is hier de laatste jaren afgenomen en geeft minder reden tot zorgen dan verwacht.

Het college wil met de beslissing om de huidige situatie zo te laten ook ingaan op de belangen van de ondernemers aan onder meer de Korvelseweg. Lauwerier: "Het invoeren van eenrichtingsverkeer kan een negatief effect hebben op de omzet van winkels in die straat. Als het niet perse hoeft dan laten we het natuurlijk liever zo. Daarnaast blijft Goirle bereikbaar via de kortste route en de oude monumentale bomen op de Laarstraat en Oude Goirleseweg worden ongemoeid gelaten."

Kortom, de verkeerssituatie in het stadsdeel blijft hetzelfde.
---