Politie Gelderland-Zuid

Beroving in onderzoek

Nijmegen, 03-02-2011 o Woensdag tussen 17.30 uur en 17.45 uur werd een 17-jarige bromfietsbestuurder op de Zwanenstraat in Nijmegen beroofd. Twee gewapende mannen met capuchons sprongen op het fietspad onder de brug richting kanaal voor zijn bromfiets, waardoor hij moest stoppen. De mannen gingen er met een blackberry en geldbedrag rennend vandoor. De politie is bezig met een onderzoek en zoekt getuigen.

De 17-jarige jongen uit Nijmegen kwam op zijn bromfiets langs het Mulderpad. Ter hoogte van de Matrixx, op de brug, sloeg hij linksaf naar beneden, uitkomend op een fietspad onder de brug. Twee mannen, met een ijzeren staaf in de hand, kwamen daar op hem af en wilden geld. Met de buit gingen de twee er vervolgens vandoor in de richting van Zwanenveld.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt:

Dader 1

* Licht getinte man

* Leeftijd geschat tussen 15 en 17 jaar

* Ongeveer 1.75 m lang

* Hij droeg een zwarte jas en grijze trui beiden met capuchon en blauwe spijkerbroek

Dader 2

* Licht getinte man

* Met snorretje

* Leeftijd geschat tussen 20 en 25 jaar

* Lengte ca. 1.90 - 1.95 m

* Hij droeg een zwarte jas met capuchon

Het 17-jarige slachtoffer bleef ongedeerd. De gewaarschuwde politie startte meteen met een onderzoek. Er werd in de directe omgeving een SMS-Alert verstuurd met een getuigenoproep. Dit heeft nog geen tips opgeleverd.

Aanvullende getuigenoproep

Op het moment dat de beroving plaatsvond was het erg druk op straat in de buurt van de Matrixx en Mc Donalds. Mogelijk dat er toch iemand iets bijzonders heeft opgemerkt. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met het speciale Overvallenteam, bereikbaar via telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 03-02-2011 16:09 | © Regio Gelderland-Zuid |