Gemeente Alphen aan den Rijn

Nieuwe Sloot in werking

Bestemmingsplan Nieuwe Sloot in werking

Op dinsdag 1 februari 2011 is het bestemmingsplan voor Nieuwe Sloot, met uitzondering van de nieuwbouwplannen voor de gebouwen van de woonservicezone in deelgebied Park, in werking getreden. Nieuwe Sloot wordt comfortabel wonen, levenloopbestendige zorg en andere maatschappelijke voorzieningen, voor jong en oud. Met het bestemmingsplan Nieuwe Sloot beschikt de gemeente over een actueel juridisch planologisch kader dat de voorwaarden schept om de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gebied mogelijk te maken.

Voorlopige uitspraak
Omwonenden hebben een beroep ingediend bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een van de beroepsgronden die wordt aangevoerd is de wijze waarop de openbare parkeergelegenheid onder de geplande hoogbouw in deelgebied Park gefinancierd wordt. De Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft nu een voorlopige uitspraak gedaan (een zogenaamde voorlopige voorziening getroffen): het is op dit moment onvoldoende duidelijk of de parkeergelegenheid daadwerkelijk openbaar is. Daardoor kan op dit moment niet worden beoordeeld of de financiële bijdrage van de gemeente in de parkeergelegenheid is toegestaan. Dit zal moeten worden onderzocht bij de afhandeling van het beroep. Omdat het beroep wordt behandeld in het kader van de Crisis- en Herstelwet zal er redelijk snel een uitspraak zijn over het beroep. Deze wet geeft voorrang namelijk grotere bouwplannen om de bedrijvigheid in de bouwsector te stimuleren. De gemeente verwacht dat op dit beroep nog voor de zomer inhoudelijk beslist wordt.

In de startblokken
Hoewel al veel voorbereidend werk gedaan is, staan de partijen in de startblokken om de overige plannen in Nieuwe Sloot te realiseren. Nieuwe Sloot, waar naast Park ook de woongebieden Holland en Tuin deel van uitmaken, wordt nu verder voorbereid voor realisatie. Bruggen worden gebouwd en noodwatergangen voor de waterbalans in Holland en Tuin worden gegraven. Deelgebied Tuin wordt voorzien van riolering. Naar verwachting wordt in maart de selectieprocedure voor een ontwikkelaar van 30 woningen aan de Planetensingel afgerond. Verder kan Verpleeghuis Oudshoorn nu de tweede fase van de nieuwbouw uitvoeren. Het vierde deelgebied, Wand, is al enige tijd terug in gebruik genomen door het Scala College, Limes Hal en het politiebureau. Meer informatie over de plannen: www.nieuwesloot.nu

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn