Politie Hollands Midden

Schoonhoven - Vijf verdachten aangehouden na overval op juwelier

Schoonhoven, 03-02-2011 o De politie heeft donderdag 3 februari vijf verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op juwelier Rikkoert.

Drie verdachten komen uit Utrecht en zijn 17, 21 en 23 jaar. De identiteit van de andere twee verdachten is nog niet bekend. De verdachten werden na een zoekactie in Benschop (Utrecht) aangetroffen en aangehouden.

Twee gemaskerde mannen kwamen even voor 10.00 uur de winkel aan de Haven binnen en bedreigden het personeel met vuurwapens. Met geweld sloegen de mannen vitrines stuk, terwijl een derde man buiten stond. Meerdere getuigen hebben de politie gebeld over de overval.

De drie mannen zijn na de overval, even na 10.00 uur, met de buit gevlucht op een scooter en zijn op het Beregrachtpad in een auto overgestapt. Zowel het politiekorps Utrecht als het korps Rotterdam-Rijnmond werden in kennis gesteld, evenals het Korps Landelijke Politie Diensten. Zij verleenden assistentie met een helikopter. In de omgeving werd direct met meerdere politieagenten gezocht naar de overvallers en werden ook de veerpontdienst en de brugwachters gewaarschuwd. Op diverse locaties in Schoonhoven werd er gepost door agenten en werden routes afgesloten.

Doordat de eerste getuigen snel informatie gaven over de overval en de daders, en door de grootschalige politie-inzet, konden de verdachten snel worden opgespoord. Ook gedurende de zoekactie meldden getuigen zich met informatie. De verdachten werden in Benschop aangetroffen in een andere auto. De politie heeft deze auto, de scooter en de eerste vluchtauto in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Aanpak overvallen Politie Hollands Midden blijft inzetten op het terugdringen van overvallen. Cijfers tonen aan dat het aantal overvallen in de donkere dagen toeneemt. Om de pakkans te vergroten zet de politie een helikopter bij de opsporing van daders. Door extra surveillances te houden rond met name openings- en sluitingstijden van winkels wil de politie de overvallen terugdringen.

Ziet u personen zich verdacht ophouden rondom winkels en u vertrouwt het niet bel dan de politie op 1-1-2. Noteer signalementen en/of kentekennummers.