Ingezonden persbericht


Zorgorganisaties krijgen via Intrakoop levensreddende gassen van Westfalen tegen de beste voorwaarden in de markt

Gasvormige zuurstof als medicijn binnen 4 uur leverbaar aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en patiënten in de thuiszorg

WAARDENBURG 3 februari 2011- Intrakoop, de organisatie voor kostenbesparing in de zorg, werkt sinds 1 januari jl. samen met Westfalen Gassen Nederland BV. De samenwerking is erop gericht om kosten in de zorg te besparen en tegelijkertijd kwaliteit te verbeteren.

Westfalen Gassen Nederland BV uit Deventer is sinds 1989 leverancier in industriële gassen. Het bedrijf levert honderden gassen, gasmengsels en oplossingen op maat, indien vereist binnen vier uur op iedere locatie in Nederland. Het assortiment beslaat het complete spectrum voor geneeskunde en onderzoek; medicinale gassen, meet- en testgassen, en bedrijf- en laboratoriumgassen.

Frank Kaptein, directeur Intrakoop:"Medicinale gassen zijn voor de cliënten van onze leden zeer belangrijk, soms zelfs levensreddend. In Westfalen hebben we een partner gevonden die dit belang als geen ander onderkent en dat ook in praktijk kan brengen. Ik verwacht dat Intrakoop door de samenwerking met Westfalen verder kan bijdragen aan de kwaliteitsverhoging en kostenverlaging in de zorg."

Gerry Nordkamp, directeur Westfalen Gassen Nederland BV: "Wij zijn enthousiast over het partnership met Intrakoop, waarbij we onze producten en diensten tegen de beste voorwaarden in de markt aanbieden. Wij willen op deze manier meewerken aan een duurzame gezondheid in Nederland." ###
Over Intrakoop
Intrakoop is de organisatie voor kostenbesparing in de zorg. De inkoopcoöperatie helpt 500 zorgorganisaties op circa 5.200 locaties efficiënter te werken. De Intrakoop-adviseurs zijn experts op inkoop in de zorg. De adviseurs zijn gespecialiseerd in energie, voeding, medische artikelen en facilitaire diensten. Intrakoop is opgericht in 1959. De organisatie werkt zorgbreed en telt circa 40 medewerkers.


Ingezonden persbericht