Stichting Bouw Research

Vierde digitale Energieloket van Meer met Minder van start

3 februari 2011

Het vierde digitale Energieloket van Meer Met Minder is `live' gegaan. Na de Stadsregio Rotterdam, de provincie en gemeenten van Zeeland en de gemeente Amsterdam, is het nu de beurt aan de gemeente Assen. Het digitale Energieloket is een op maat gemaakte website waarop alle actuele - algemene en Assen specifieke - informatie over energiebesparing in woningen en bedrijfspanden staat.

Het Assense Energieloket is een gezamenlijk project van de gemeente en de nationale energiebesparingsaanpak Meer Met Minder. Laatstgenoemde heeft de basis website ontwikkeld en verzorgt de back office ervan. Dat betekent ook dat Meer Met Minder de algemene informatie over energiebesparing, bedrijven die energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren (`Meer Met Minder-aanbieders') en relevante subsidies aanlevert en ververst. De gemeente Assen voegt daar haar lokale informatie over beleid, initiatieven en goede lokale voorbeelden aan toe.

Speciale Assense tool voor zonnepanelen

Bovendien heeft de gemeente Assen een bijzonder handig instrument ontwikkeld waarmee Assenaren on-line binnen 30 seconden, via GoogleMaps, kunnen uitrekenen waar en wanneer op hun eigen dak zonnepanelen rendabel zijn. Deze ?tool? wordt binnenkort aan het Energieloket toegevoegd. Meer Met Minder stelt via de website ook haar digitale hulpmiddelen ter beschikking, zoals de database met Meer Met Minder-aanbieders, de energiesubsidiewijzer, VerbeterUwHuis en handige filmpjes over hoe je maatregelen als isolatie en dubbel glas moet (laten) uitvoeren.

Energiebesparing: goed voor alles

Behalve dat energiebesparing goed is voor het milieu, is het ook goed voor de portemonnee. Stroom en gas zijn niet goedkoop en gaan al jaren in prijs omhoog. Energie besparen is dus geld besparen! Daarnaast levert een energiezuinig huis bij verkoop meer op en wordt het huis door isolatie minder vochtig en tochtig. Wel zo comfortabel en gezond, mits overigens goede ventilatiemogelijkheden aangebracht worden.

Makkelijker voor huiseigenaren

Chris Bruijnes, algemeen directeur van Meer Met Minder, is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Assen: ?Vaak horen we van huiseigenaren dat het lastig is om lokale en provinciale informatie te rijmen met nationale regelingen. In het Energieloket integreren we alle informatie, zodat er zo min mogelijk ruis ontstaat. Dat maakt het voor woningeigenaren in Assen die met energiebesparing aan de slag willen een stuk makkelijker.?

Ook voor huurders en eigenaren van bedrijfspanden

Het digitale Energieloket voor de Drenthse hoofdstad bevat niet alleen informatie voor particuliere woningeigenaren, maar ook voor eigenaren van appartementen (die te maken hebben met een Vereniging van Eigenaren (VvE)), huurders en mensen die een bedrijfspand energiezuiniger willen maken.

Het Meer Met Minder-digitale Energieloket van Assen is te vinden op: http://www.energieloket.nl/assen

Over Meer Met Minder

Meer Met Minder is de nationale energiebesparingsaanpak voor bestaande woningen en andere gebouwen. Het is een gezamenlijk initiatief van de Rijksoverheid, woningcorporaties (Aedes), bouwbedrijven (Bouwend Nederland), de installatiesector (UNETO-VNI) en energiebedrijven (VEN). Doel van de aanpak is om bestaande woningen en gebouwen gemiddeld 20 tot 30% energiezuiniger te maken.

Bron: Meer Met Minder