Gemeente Gorinchem


JIP als vraagbaak voor jongeren

GORINCHEM, 1 februari 2011 - Op donderdag 3 februari 2011 opent wethouder Oostrum het nieuwe Jongeren Informatie Punt (JIP). Jongeren kunnen bij het JIP terecht met vragen over school, werk, wonen, verslavingen, hulpverlening. De hulp is gratis. Het JIP sluit helemaal aan bij de wensen die het jongerenplatform Gorinchem heeft neergelegd bij de gemeente. De gemeente is trots op de komst van het JIP. Het JIP Gorinchem is een onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Gorinchem, Stichting Arkelstad en het Oranjefonds.

Wat biedt het JIP?
JIP zich richt op het informeren van jongeren in de leeftijd van 12 tot 25 jaar en hun ouders. Bij het JIP kunnen jongeren binnenlopen voor een folder, advies of een consult. Het JIP kan helpen bij het invullen van formulieren, aanvraag studiefinanciering en sollicitatiebrieven. Je kan er ook terecht voor vragen over projecten op school, vrijetijdsbesteding, uit huis gaan, vakantiewerk of vast werk en vragen over seksualiteit of piercings.

Opening op 3 februari 2011
Het JIP is gevestigd in de Haarhorst. De opening is op 3 februari om 16.00 uur en vindt ook daar plaats, Grote Haarsekade 120 te Gorinchem. Het JIP wordt geopend door wethouder Oostrum en 2 jongeren. JIP- medewerkerster Paulien Passe is uiteraard ook aanwezig.

Gemeente trots op de komst van het JIP
De gemeente heeft de taak om op preventie gerichte ondersteuning te bieden aan jongeren. Eerder heeft het jongerenplatform Gorinchem ook al aangegeven dat jongeren graag advies en informatie willen. Net zoals ouderen nu ook al via allerlei instanties krijgen. Het initiatief om een JIP te starten past wat dat betreft ook goed in de ontwikkeling van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).
JIP is een landelijk initiatief. De ervaring leert dat het goed werkt. Zowel jongeren als hun ouders krijgen antwoorden op vragen waar ze alleen of samen soms niet goed uitkomen.
De gemeente Gorinchem stelt Stichting Arkelstad in staat om in 2011 een JIP neer te zetten. In die tijd kan worden bekeken of het JIP als loketfunctie van het CJG kan functioneren.

Bereikbaarheid JIP
Het JIP bevindt zich in de Haarhorst aan de Grote Haarsekade 120 te Gorinchem. Het is geopend op dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Het JIP is bereikbaar via mail : jip@stichtingarkelstad.nl en per telefoon : 0183-62 39 12.

De jeugd die op de opening langs komt, krijgt een leuke en handige verrassing.