Ingezonden persbericht


Persbericht

HP's nieuwe printerlijn voor midden- en kleinbedrijf is gericht op kostenbesparing en duurzaamheid

Nieuwe ePrint-applicaties zorgen voor meer productiviteit

Amstelveen, 3 februari 2011 - HP stelt het MKB in staat om kosteneffficiënt en energiezuinig te werken met de nieuwe lijn LaserJet-printers. Ondernemers kunnen hiermee heel eenvoudig besparen op hun print-, fax en kopieerkosten.

De nieuwe stand-alone printers, de multifunctionele printer (MFP) en de scanner zijn speciaal ontworpen om kleine en middelgrote bedrijven te helpen hun productiviteit en omzet te verhogen doordat ze kunnen besparen op papier, onderdelen en energie.


* HP LaserJet Pro CP1025nw Color Printer: (¤191 excl. BTW) een van de kleinste en meest energiezuinige kleurenlaserprinters ter wereld.


* HP LaserJet Pro CP1525nw Color Printer: (¤232 excl. BTW) professionele printkwaliteit met deze voordelige en compacte printer die eenvoudig te bedienen is.


* HP LaserJet Pro M1536dnf MFP: (¤248 excl. BBTW) efficiënt dankzij de diverse print-, scan-, kopieer- en faxmogelijkheden. Deze printer beschermt tevens de bedrijfsapparatuur met de fax lock-up-functie.


* HP Scanjet Pro 3000 Scanner met invoer: (¤427 excl. BTW) maak eenvoudig scans met één druk op de knop van deze ultracompacte scanner met bladinvoer. De scanner scant ook glanzende of gelamineerde kaarten naar documenten op briefkaartformaat. Hij wordt geleverd met een ultrasonische, dubbele invoerdetectie.

Productiviteit en efficiëntie met ePrint

HP heeft deze winter de ePrint-technologie geïntroduceerd en geïmplementeerd in haar printerlijn. Door de ePrint-technologie ook toe te passen op de apparaten voor het MKB, helpt HP werknemers om productiever en efficiënter te werken. Met ePrint kunnen ze namelijk direct vanaf hun mobiele toestel (zoals: laptop, notebook of smartphone) printopdrachten geven via email. Dit houdt in dat het mobiele toestel niet in directe verbinding met de printer hoeft te staan en de gebruiker ook niet binnen het bereik van de printer hoeft te zijn. Een ander voordeel is dat veelvoorkomende problemen met de installatie van besturingsprogramma's en drivers verleden tijd zijn. Alle bovenstaande printers zijn voorzien van de ePrint-technologie.

Cloud-technologie

Mario Lombardo en Leigh Worthing van marktonderzoeksbureau IDC leggen uit dat deze nieuwe HP printoplossing gebaseerd is op de nieuwe cloud-technologie: 'De werking ervan is heel anders dan de bestaande printoplossingen via Wifi of Bluetooth. Cloud biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden voor zowel zakelijke gebruikers als consumenten. Wij zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe technologie in de toekomst het verschil zal maken,' lichten Lombordo en Worthing toe.Dictionary - View detailed dictionary

Energiezuinig en milieubewust printen

Analistenbureau Gartner publiceerde onlangs het rapport Saving Money on Remanufactured Printer Supplies is Harder Than it Sounds. Gartner concludeerde dat hoewel leveranciers beschadigde cartridges meestal gratis vervangen, klanten deze wel terug moeten brengen naar de leverancier, of in ieder geval moeten rapporteren dat deze kapot zijn. Dit is nadelig voor bedrijven aangezien de gemiddelde waarde van een bezoek van IT-personeel zo 50 US $ of meer bedraagt.

Gartner heeft klanten geadviseerd om zelf de controle over hun kantoorprinters te houden, waardoor ze hun uitgaven met 10 tot 30 procent kunnen verminderen - bovenop de besparing van herbruikbare ondderdelen.

De nieuwe HP printers zijn energiezuinig en gekwalificeerd met het ENERGY STAR(TM) label. Tevens zijn ze voorzien van de Instant-On technologie, waarmee 50% meer energie bespaard kan worden vergeleken met andere laserprinters. Ook met de HP Scanjet Pro 3000 kunnen ondernemers energie besparen dankzij deze nieuwe technologie. De HP LaserJet Pro M1536dnf MFP is daarnaast voorzien van een duplex-print mogelijkheid, waardoor men de helft minder papier gebruikt.


- Einde Persbericht -

Over HP

HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printen, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl .