Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Neurotic Deathfest kondigt wederom nieuwe namen aan

Op 29 en 30 april 2011 zal het grootste Europese death metal festival weer neerstrijken in en om 013, Tilburg. Eerder waren al exclusieve optredens van acts als onder andere AUTOPSY, AT THE GATES, ATHEIST, EXHUMED, HATE ETERNAL en DECAPITATED aangekondigd. Dit maal kan de organisatie met trots melden dat zij de hand hebben gelegd op onder andere OBITUARY, MASTER en AEON.

Het uit Tampa, Florida afkomstige OBITUARY draait al tientallen jaren mee, zij hebben echter nog nooit deel uit gemaakt van een Neurotic Deathfest line-up in het verleden, dus het werd hoog tijd dat zij hier eens aan toegevoegd werden. Andere nieuwe bevestigde bands zijn het Zweedse gezelschap van AEON, de nieuwe Unique Leader signing BENEATH uit Ijsland en de oldschool helden van MASTER. Ook CEREBRAL BORE, VISCERA TRAIL en SOUTHWICKED zullen aantreden.

De teller staat hiermee inmiddels officieel op 33 bevestigde namen. Er zullen in totaal wederom 42 bands acte de presence geven op Neurotic Deathfest 2011, dus er kunnen nog 9 brute namen verwacht worden. Een alfabetisch overzicht van de gecontracteerde namen tot nu toe:

AEON (SE)
ANTROPOMORPHIA (NL)
ATHEIST (US)
AT THE GATES (SE)
AUTOPSY (US)
BEHEADED (MT) (special '20th anniversary' set)
BENEATH (IS)
BENEATH THE MASSACRE (CA)
CARNIVORE DIPROSOPUS (CO)
CEREBRAL BORE (UK)
CRIPPLE BASTARDS (IT)
DECAPITATED (PL)
EXHUMED (US)
HATE ETERNAL (US)
GENERAL SURGERY (SE)
GRAVE (SE) (special 'Into The Grave' set)
KRAANIUM (NO)
LOGIC OF DENIAL (IT)
MACABRE (US)
MAGRUDERGRIND (US)
MISERY INDEX (US)
NOX (NL)
OBITUARY (US)
OBSCURA (DE)
PROSTITUTE DISFIGUREMENT (NL)
ROMPEPROP (NL)
SARCOLYTIC (US)
SEPTYCAL GORGE (IT)
SOUTHWICKED (US)
VISCERA TRAIL (IL)
VULVECTOMY (IT)
WORMED (ES)

Een mooie toevoeging op de voorgaande jaren is dat het in 2011 ook mogelijk is voor de bezoekers om op de speciale Neurotic Deathfest camping te slapen. Deze camping is gehuisvest op het terrein van Safari Camp Beekse Bergen net buiten Tilburg. De camping is gelimiteerd tot 600 plaatsen. Door een all-in ticket te kopen voor ¤ 125,00 verzeker je jezelf niet alleen van een festtival passepartout, maar ook van een plek op de camping (inclusief vaste sanitaire voorzieningen, bakker, snackbar en alles wat je op een echte camping kan verwachten) en onbeperkt pendelbus vervoer van en naar 013. Een gewone passepartout zonder camping toegang kost ¤ 75,00. Er zijn een beperkt aantal dagkaarten voor beide dagen beschikbaar voor ¤ 40,00. Kaartverkoop is op 30 Oktober 2010 om 10:00 uur 's ochtends begonnen via alle reguliere voorverkoopkanalen.

Neurotic Deathfest 2011
Vrijdag 29 & Zaterdag 30 april 2011

Dagkaart vrijdag 29 april: ¤ 40,00 (excl. servicekosten) Dagkaart zaterdag 30 april: ¤ 40,00 (excl. servicekosten) Weekend Passepartout: ¤ 75,00 (excl. servicekosten) Weekend Passepartout & camping: ¤ 125,00 (excl. servicekosten)

Aanvang 15:00 | zaal open 14:00
VVK vanaf zaterdag 30 oktober 2010 10:00u

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl Neurotic Deathfest, www.neuroticdeathfest.com

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht