IBIS4BIM verkleint foutkans bij bouwkostencalculaties


Versie 6 zowel eenvoudiger als eerder in projecten toepasbaar

Leidschendam, 20110203 -- Brink Groep introduceert versie 6 van IBIS4BIM, het programma om geometrie en hoeveelheden uit een Bouw Informatie Model (BIM) en CAD-systemen te halen voor bouwkostencalculaties. Door de toevoeging van meer herkenningskenmerken, logfiles voor tracering en extra rapportages, verkleint versie 6 de foutkans bij het maken van elke calculatie. Andere nieuwe en uitgebreide functies, vereenvoudigen het gebruik van IBIS4BIM in de verschillende projectfasen. Zoals de Navisworks viewer, het gebruik van kengetallen voor ramingen en de flexibel in te richten classificatiestructuur voor elementen en kostenbestanden.

Brink Groep demonstreert IBIS4BIM van 8 tot en met 10 februari op stand E022 in hal 8 van de Jaarbeurs in Utrecht. De versie 6 wordt in maart en mei gefaseerd leverbaar. Andere verbeteringen voor het projectmatig gebruik van IBIS4BIM zijn: gebruikers- en rolautorisaties, ondersteuning van 'Linked Files' en 'Design Options', integriteitcontrole van data, diverse nieuwe formules, locatiemanagement en projectarchivering. Verder vereenvoudigt TRAD-XML de uitwisseling van informatie met IBIS-TRAD en is versie 6 ook IFC-compatibel.


"IBIS4BIM voorkomt niet alleen onnodige en kostbare calculatiefouten, maar verbetert ook de samenwerking en ketenintegratie voor alle bouwpartners", zegt Jeroen van de Laar, businessunitmanager bij Brink Groep. "Het vergroot zowel de betrouwbaarheid als transparantie van kostencalculaties, omdat ontwerpwijzigingen altijd consistent worden doorgerekend. IBIS4BIM wordt al door veel bouwbedrijven, architectenbureaus en adviseurs toegepast en gecombineerd met de IBIS-TRAD software".


Over Brink Groep


Brink Groep levert al ruim 30 jaar management, advies en automatisering voor bouw, huisvesting en vastgoed. De ervaren adviseurs van het bedrijf helpen klanten bij het beter voorbereiden, uitvoeren en managen van projecten, vanaf de eerste ideeën tot en met de exploitatiefase. Op automatiseringgebied is het bedrijf al jarenlang marktleider in het ontwikkelen en leveren van software voor calculaties en onderhoud. De IBIS-applicaties van Brink Groep ondersteunen het totale bouwproces, inclusief de integratie met Autodesk ontwerpsoftware, Microsoft bedrijfssoftware en ERP-systemen.





Ingezonden persbericht