Passend onderwijs behoeft opleiding- en ervaringsdeskundige partners


Nederland is het 16de rijkste land van de wereld. De vraag is, kiezen we voor die kwaliteit van onderwijs en bijbehorende zorg, die goed is voor onze kinderen.

Venlo, 20110203 -- Nederland is het 16de rijkste land van de wereld. De vraag is, kiezen we voor die kwaliteit van onderwijs en bijbehorende zorg, die goed is voor onze kinderen. Die deskundige partners bevinden zich in het zogenaamde `''primair proces''. Dat is het samenwerkingsverband tussen de leerkracht, de ouders en de didactische-, medische-, interne begeleiders en het Zorg Advies Team. De positie van de ervaringsdeskundige eindverantwoordelijke ouder heeft dringend versterking nodig, blijkt uit onderzoeken. Allen, behalve de ouders, worden structureel opgeleid, geïnformeerd en ondersteund voor deze taak. Hoe worden ouders een gelijkwaardige gesprekspartner? Dat kan d.m.v. pro actieve en adequate informatie voorziening, tijdig en in begrijpelijke taal, op een voor hen vindbare plek, m.a.w. EEN centrale plek. Zonder voorkennis heeft aantekeningen maken over communicatie geen zin.

En die mogelijkheid is er via de sociale media op internet op Hyves.

Ons Oudersaanzetproject op Hyves is het 1ste grootschalige en allesomvattende ''Sociaal Emotioneel Internet Netwerk'' , SEIN, in Nederland.

Het gaat om het realiseren van een digitaal netwerk wat als informatiebron en communicatie middel op een voor allen vindbare plek, onmisbaar is voor het realiseren van Passend onderwijs.

Iedereen kan gratis lid worden en op elk moment van de dag elkaar informeren, informatie inwinnen en uitwisselen, communiceren en ''posten''. Het totaal plan SEIN bestaat uit een Hyves netwerk van 1000 Hyves groepen.

Deze groepen zijn al aangemaakt en wel m.b.v. hun eigen-naam, dan wel web-site naam van nagenoeg alle overheden/semi overheden, (onafhankelijke)organisaties en instanties die zich bezig houden met onderwijs en de bijpassende zorg, d.m.v. de toevoeging: punt hyves.

Enkele voorbeelden zijn: www.wsnszutphen.hyves.nl  www.cjghaarlem.hyves.nl  www.lvc4.hyves.nl  www.swvdebrug.hyves.nl  www.vilans.hyves.nl www.jeugdinspecties.hyves.nl 

Kijk voor verdere uitleg op www.oudersaanzet.nl  

Behalve dit Hyvesnetwerk, bestaat het SEIN uit: een web-site,een nog te realiseren mainframe www.wijzerinonderwijs.nl met nog te ontwikkelen opties als crowd-sourcing en een wikipedia structuur voor onderwijs om op te ''posten''. 

Dit netwerk wordt gratis aangeboden aan alle actoren van het primaire proces en alle organisaties en instanties die zich bezig houden met onderwijs en de bijbehorende zorg.

Voortaan is voor iedereen, alles op 1 plek vindbaar en de samenwerking en dus het onderwijs zal sterk verbeteren. Met het verwezenlijken van het SEIN, maken wij de positieversterking voor ouders en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs voor onze kinderen mogelijk.  

Ouders vormen samen met de leerkracht en begeleiders in het primaire proces een soort ''wij cultuur''. Zij worden immers samen de ''eigenaar''  van het realiseren van de beste oplossingen voor- en begeleiding van het kind, waarbij het kind centraal staat. Het totaalplan van het SEIN is nog in ontwikkeling, om dit te realiseren zijn wij op zoek naar sponsors / prefered partners.

www.oudersaanzet.nl 





Ingezonden persbericht