Ingezonden persbericht



Dynamis laat overheid spreken over leegstandsproblematiek kantorenmarkt Sprekende Cijfers Symposium 2011 omarmt meest actuele thema vastgoedmarkt

Bij het oplossen van de leegstandproblematiek is de overheid aan zet. Tijdens het Sprekende Cijfers Symposium 2011, van vastgoedcollectief Dynamis, geven sprekers als Chris Kuijpers, directeur-generaal Ruimte Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Farid Azarkan, hoofd Assetmanagement Rijksgebouwendienst en Maarten van Poelgeest, wethouder gemeente Amsterdam respectievelijk hun landelijke, regionale en lokale visie op de leegstandsproblematiek. Daarnaast gaan zij in debat met een belegger, gebruiker, financier en ontwikkelaar. In samenwerking met Hogeschool Rotterdam voert Dynamis eigen onderzoek uit naar de mogelijke leegstandsoplossingen. Dynamis ontwikkelt een verwijderingsbijdragemodel, welke momenteel ter toetsing wordt voorgelegd aan zowel private vastgoedpartijen als de overheid. Tijdens het symposium op 3 februari aanstaande worden de onderzoeksresultaten bekendgemaakt en het model ter discussie gesteld.

Traditiegetrouw vindt het Sprekende Cijfers Symposium plaats op de eerste donderdag van februari op Nyenrode Business Universiteit en wordt het eerste exemplaar van het jaarrapport Sprekende Cijfers Kantorenmarkten uitgereikt. Vorig jaar betrof de titel van dit rapport 'Vergeet Nieuwbouw; herontwikkeling van bestaande kantoren'. Dit jaar wordt het thema verder uitgewerkt, met een nadruk op de daadwerkelijke oplossingen.

Wegens het overweldigende aantal aanmeldingen voor eerdere edities van het Sprekende Cijfers symposium, heeft Dynamis dit jaar besloten om deelname te beperken tot hen die persoonlijk worden uitgenodigd. Op directie- en bestuursniveau zijn alle vastgoed- en financiergerelateerde sectoren en de overheid vertegenwoordigd op alweer de tiende editie van dit symposium.



Ingezonden persbericht