Ingezonden persbericht


Amsterdam

STADSGEZINNEN: OOK MET KINDEREN KIEZEN VOOR DE STAD

Amsterdam is voor velen een aantrekkelijke plek om te wonen. En niet alleen studenten, yuppen en duiven wonen hier met veel plezier. Steeds meer gezinnen kiezen er voor in een stedelijke omgeving te blijven wonen. Deze stadsgezinnen kiezen bewust voor de stad. Wat zoekt een stadsgezin in de stad? Voldoet de huidige stad aan de moderne eisen van een traditioneel gezin? Of heeft een modern gezin juist traditionele eisen? Zijn er grote veranderingen noodzakelijk of kunnen we met minimale aanpassingen het leefgenot van het gezin vergroten? Wat kunnen we voor ze doen? Gemeenteraadslid Sebastiaan Capel schreef hierover een voorstel voor de gemeenteraad. Op 3 februari aanstaande zullen drie betrokkenen onder leiding van Jan Paternotte hierover met elkaar praten in ons D-café. Onze gasten van deze avond zijn:

Maarten van Poelgeest wethouder en schrijver van "Amsterdam als emancipatiemachine" Lia Karsten universitair hoofddocent stedelijke geografie aan de Universiteit van Amsterdam, onderzoekster en schrijfster over gezinnen in de stad Bas Liesker architect bij Heren 5 Architecten, ontwerper van het "eengezinsappartement" Wij nodigen u graag van harte uit deze inspirerende avond bij te wonen!

Wanneer Waar

3 februari 2011 | 20.00 uur Café P96. Prinsengracht 96

Graag tot 3 februari!

De Amsterdamse D66 fractie RSVP: Bent u van plan om te komen, laat het ons dan even weten op: info@d66amsterdam.nl. Neem gerust andere geïnteresseerden mee. Kijk ook op www.sebastiaancapel.nl.






---- --