Ingezonden persbericht


Amsterdam, 26 januari 2011

Flamenco stamt af van klompendans
Aziz Bekkaoui toont Nederlandse oorsprong van Spaanse dans

()

Flamenco betekent letterlijk 'Vlaming' of 'op de Vlaamse wijze'. De Nederlandse klompendans werd in de 16e en 17e eeuw door de Spaanse legers mee naar huis genomen en heeft zich daar ontwikkeld tot een van de hoogtepunten van het Spaanse erfgoed: de Flamenco. Op 3 februari worden klompendans en Flamenco in Utrecht herenigd tijdens een spectaculair optreden van specialisten in beide disciplines.

Aanleiding van deze artistieke reünie is de kick off van Melkkleuren, een frisse blik op Melk en Nederland.

MELKKLEUREN - een initiatief van modevormgever/kunstenaar Aziz Bekkaoui - gaat op 3 februari in Utrecht van start. Met Melk in de hoofdrol neemt Aziz zijn publiek mee naar de invloed van de agrarische cultuur op het hedendaagse leven - van poldermodel tot Dutch Design.

Via beeldschermen, VJ's en DJ's wordt de wereld van melk opgeroepen. Dans, zang, wetenschap film, fashion, video, rap, poëzie en politiek gaan in elkaar over waardoor een frisse blik op Melk en Nederland ontstaat. Bijzondere artiesten treden op, o.a.:
Blaxtar, Bruno Listopad, The Starks, Rajae, MC Complex, Mustafa Stitou, Raymond Deirkauf, Tijs Goldschmidt en een speciale bijdrage van Toren C.

MELKKLEUREN toert tot en met 3 december door Nederland en bestaat uit voorstellingen, een popconcert rond de als grootste melkpak ter wereld omgebouwde Domtoren, een roman en een kunstzinnige krant. Agnes Jongerius, Cees Veerman, Felix Rottenberg en vele anderen participeren in deze culturele estafette.


---

Noot voor redacties

NOOT VOOR REDACTIE,