Provincie Overijssel


Zwolle, 2 februari 2011

Vrouwen naar de top

Donderdag 3 februari 2011 ondertekenen gedeputeerde Dick Buursink en mevrouw Sybilla Dekker van de Taskforce Talent naar de Top een overeenkomst om er voor te zorgen dat tenminste 30 procent van de topfuncties bij de provincie Overijssel wordt ingenomen door een vrouw.

Op dit moment zijn 20 van de 58 managers bij de provincie een vrouw. Met de ondertekening van het Charter Talent naar de Top verplicht de provincie zich om ook in de toekomst, wanneer flink bezuinigd moet worden, vrouwen te boeien en aan zich te binden. Doel is een evenwichtige organisatiecultuur, waarin een ieder haar/zijn unieke bijdrage kan leveren en talenten kan ontplooien.

Alle Nederlandse werkgevers (inclusief de overheid) met meer dan 250 werknemers is gevraagd ervoor te zorgen dat tenminste 30 procent van de topfuncties door vrouwen worden ingenomen. Op dit moment is het aandeel van vrouwen in topfuncties gemiddeld 8 procent.

Provincie Overijssel doet meer. Er is een Jong Talentprogramma voor veelbelovende nieuwe en zittende medewerkers, er zijn professionaliseringsprogramma's en een compleet cursusaanbod voor alle (vaste) medewerkers. Sinds 1 januari 2011 is de mogelijkheid van telewerken thuis uitgebreid voor ongeveer 300 medewerkers. De provincie voert als enige provincie in Nederland het keurmerk Investors in People.

Redactie, u bent hartelijk welkom op donderdag 3 februari 2011, in het Provinciehuis te Zwolle, van haf elf tot elf uur. Mevrouw Sybilla Dekker en gedeputeerde Dick Buursink zullen u met plezier informeren over de acties voor Talent naar de Top.

Informatie: Coby Hofland, team Communicatie, provincie Overijssel, telefoon 038 499 92 29 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 18 30 00 03

Ga op 2 maart stemmen voor Overijssel! www.overijsselkiest.nl


---

Het is mogelijk dat er tijdens het transport van dit bericht fouten

zijn ontstaan zodat het bericht onjuist is overgekomen.

Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid erkennen. Indien er sprake

is van een besluit zal de vastgestelde versie per post aan u worden

toegezonden.

Indien er sprake is van overige mededelingen adviseren wij u om bij

twijfel over de juistheid of volledigheid contact met ons op te nemen.


---