Winnaar IIR Smart Grids Innovation Award 2011 bekend


Amsterdam, 20110203 -- Tijdens hét Smart Grids Platform van Nederland, de conferentie Slimme Energie Infrastructuur 2011 is op dinsdag 1 februari voor de 2e keer de Smart Grids Innovation Award uitgereikt.

Voor 2011 stond de Smart Grids Innovation Award in het teken van innovatieve ideeën die bijdragen aan een betere participatie van consumenten aan het smart grid. De winnaar is: Home Automation Europe met "Quby". Quby is een online color touch thermostaat met energie inzicht voor gas/elektra waarmee je comfortabel en gemakkelijk energie kunt besparen.

De deskundige jury had vier projecten genomineerd. Deze zijn tijdens de conferentie gepresenteerd. De deelnemers aan de conferentie hebben vervolgens gestemd op hun favoriet en met een ruime meerderheid voor Quby gekozen.

Juryvoorzitter Jan Langedijk van Siemens: "Quby heeft  een zeer gebruikersvriendelijke manier gevonden om consumenten hun energiegebruik te laten monitoren. Daarbij stelt Quby de consument in staat persoonlijke doelen te stellen ten aanzien van energiebesparing en motiveert  Quby de consument om deze doelen te behalen. Op deze wijze betrekt Quby de consument op een unieke manier bij smart grids."

Meer informatie vindt u op: www.iir.nl/smartgrids  

Meer informatie over Quby: http://www.quby.nl/

IIR BV