MoneyGram International en Movistar tekenen strategische overeenkomst

Alliantie biedt potentieel 1500 vestigingen voor agentschappen in Spanje, een belangrijke markt voor betalingsopdrachten

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- 20110203 --

MoneyGram International (NYSE:MGI), een toonaangevend wereldwijd bedrijf voor geldoverdrachten, maakte vandaag bekend dat het haar dienstverlening via Movistar Remesas, een divisie van de Spaanse telecommunicatiegigant Telefónica, heeft gelanceerd. Door middel van een strategische overeenkomst maakt Movistar Remesas nu onderdeel uit van het Spaanse netwerk van MoneyGram en biedt het de mogelijkheid om, via de 1500 onafhankelijke detailvestigingen, consumenten in het hele land geldoverdrachten via MoneyGram aan te bieden.

De 1500 detailvestigingen, verspreid over heel Spanje en plaatselijk “telefoonwinkels” genoemd, bieden een verscheidenheid aan communicatiediensten aan, waaronder telefoon- en internettoegang, internet en telefoonkaarten en nu ook diensten op het gebied van geldoverdrachten. Vijfentwintig winkels hebben tot op heden de MoneyGram-diensten ingevoerd en het bedrijf verwacht dat een geleidelijke introductie van extra vestigingen gedurende het jaar zullen plaatsvinden.

“Het verstrekken van diensten voor geldoverdracht via het netwerk van Movistar Remesas is voor MoneyGram en Movistar Remesas een strategische en sterke zakelijke kans. Dit aangezien de demografie die door beide types van dienstverlening gebruikt worden, zeer op elkaar afgestemd is.” zei Nigel Lee, de Executive Vice President van MoneyGram in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië-Pacific. “Volgens de Wereldbank is Spanje het toonaangevende land voor betalingsopdrachten, met meer dan $10 miljard aan ontvangen betalingsopdrachten en $12 miljard aan betalingsopdrachten verzonden naar het buitenland. Doordat wij gebruik kunnen maken van het erkende Movistar-merk, biedt dit ons een geweldige kans om onze aanwezigheid in deze grote markt voor het ontvangen en verzenden van geldoverdrachten, uit te breiden.”

Met naar schatting 6,9 miljoen immigranten, is Spanje het zevende grootste immigratieland. De belangrijkste verzendkanalen vanuit Spanje omvatten Roemenië, Marokko, Ecuador en Colombia. MoneyGram heeft in Spanje meer dan 11.000 vestigingen en levert een handige en betrouwbare dienstverlening voor geldoverdrachten aan deze groep mensen die zeer afhankelijk is van betalingsopdrachten.

MoneyGram en Movistar hebben vandaag officieel hun alliantie in Spanje gelanceerd met een lokaal persevenement in Madrid met als speciale gast Vicente del Bosque, de coach van de Spaanse nationale voetbalploeg. De bedrijven markeren de gelegenheid met elk een donatie van 10.000 euro aan Proniño, de door de Telefónica Foundation ondersteunde organisatie die zich inzet om kinderarbeid in Latijns-Amerika uit te roeien, en aan de Spaanse organisatie voor downsyndroom.

Over MoneyGram International

MoneyGram International, een toonaangevend bedrijf op het gebied van geldoverdrachten, stelt consumenten die niet terecht kunnen bij de traditionele financiële instellingen, in staat om aan hun financiële behoeften te voldoen. MoneyGram biedt wereldwijd geldoverdrachtdiensten aan en diensten voor factuurbetaling in de Verenigde Staten via een wereldwijd netwerk van meer dan 207.000 agentschappen—met inbegrip van detailhandelaren, internationale postkantoren en financiële instellingen—in meer dan 190 landen en gebieden over de hele wereld. Om meer te weten te komen over geldoverdrachten of factuurbetalingen via een agentschap of online, ga naar www.moneygram.com of bezoek ons op Facebook.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
MoneyGram International
Lori O’Briant, 214-999-7509

LO’Briant@moneygram.com

Ticker_symbol NYSE:MGI
ISIN US60935Y1091