Tevens nieuwe President Asia-Pacific en SVP Strategic Development benoemd

Tevens nieuwe President Asia-Pacific en SVP Strategic Development benoemd

MILWAUKEE, Wisconsin (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110203 --

De raad van bestuur van Rockwell Automation, Inc. (NYSE:ROK) heeft twee nieuwe corporate officers benoemd, die met ingang van 1 april 2011 leiding gaan geven aan de twee bedrijfssegmenten van de onderneming. Blake Moret wordt gepromoveerd tot senior vicepresident van het bedrijfssegment Control Products and Solutions (CP&S). Frank Kulaszewicz wordt gepromoveerd tot senior vicepresident van het bedrijfssegment Architecture and Software (A&S). Beiden zullen rapporteren aan Keith Nosbusch, voorzitter en CEO van Rockwell Automation.

Blake Moret (Photo: Business Wire)

Blake Moret (Photo: Business Wire)

“Zowel Frank als Blake heeft zich bewezen als leidinggevende binnen onze organisatie”, aldus Nosbusch. “Ze zijn goed gekwalificeerd voor deze belangrijke functies.”

“Ons kaderteam onderscheidt Rockwell Automation van andere bedrijven in de sector en geeft ons een concurrentievoordeel”, aldus Nosbusch. “Deze benoemingen zijn een logische volgende stap in ons continue globaliseringsproces en passen in onze langetermijnplanning op het gebied van opvolging in leidinggevende functies.”

“Omdat wij verwachten dat onze onderneming buiten de Verenigde Staten in steeds hoger tempo zal blijven groeien – met name in de regio Asia Pacific – zal Frank worden gestationeerd in Singapore, van waaruit hij leiding gaat geven aan het bedrijfssegment A&S”, voegde Nosbusch hieraan toe. “Zo lang we in de regio Asia Pacific blijven groeien, en dus steeds meer personeel, teams en partners zullen krijgen en steeds meer activiteiten zullen gaan ontwikkelen, moeten we ervoor zorgen dat we onze leidinggevende capaciteit uitbouwen en onze interculturele competenties versterken”, aldus Nosbusch.

In de afgelopen drie jaar heeft Kulaszewicz binnen A&S de functie bekleed van vicepresident en general manager Control and Visualization Business. Hij is al ruim 25 jaar werkzaam bij Rockwell Automation, in verschillende belangrijke leidinggevende posities bij de afdelingen voor aandrijfsystemen en standaard drives.

Sinds eind 2007 is Moret vicepresident en general manager van Customer Support and Maintenance binnen CP&S. Hij heeft brede, wereldwijde ervaring en is in de afgelopen 25 jaar binnen ons bedrijf actief geweest op tal van terreinen, zoals verkoop, dienstverlening en producten. Met zijn internationale manier van denken – dankzij functies in Europa en Canada – betekent hij een versterking voor het team van senior leidinggevenden.

Op basis van de sterke punten van het huidige hogere kaderteam wordt Steve Eisenbrown benoemd tot senior vicepresident Strategic Development. In deze functie zal hij verantwoordelijk zijn voor de mondiale bedrijfsontwikkeling, voor het stroomlijnen van strategische investeringen en initiatieven en daarnaast voor het meerjarige project voor hervorming van de mondiale bedrijfsprocessen.

“Steve heeft in de afgelopen 35 jaar in verschillende functies veel betekend voor Rockwell Automation, meest recentelijk als senior vicepresident Architecture and Software”, aldus Nosbusch. “Zijn brede kennis van het bedrijf en van onze klanten en de passie waarmee hij mensen aanstuurt en tot resultaten stimuleert, zullen van enorme waarde blijven voor ons streven naar mondiale groei en voor de uitvoering van onze prestatiestrategie.”

Bob Ruff, tot op heden senior vicepresident CP&S, wordt benoemd tot president van de regio Asia Pacific. Dit is een van snelst groeiende regio’s van ons bedrijf, met een omzetgroei van ongeveer 30 procent in het fiscale jaar 2010.

“Met 35 jaar ervaring bij Rockwell Automation is Bob een van onze meest deskundige en ervaren directieleden. Hij heeft een brede achtergrond op het gebied van verkoopleiding, en heeft zowel op bedrijfsniveau als op regionaal niveau leidinggevende functies bekleed”, aldus Nosbusch. “Hij wordt belast met het versnellen van de groei in deze belangrijke regio en met het opbouwen van relaties met belangrijke klanten en partners.”

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), wereldwijd het grootste bedrijf dat zich bezighoudt met industriële automatisering en informatietechnologie, maakt zijn klanten productiever en de wereld duurzamer. Rockwell Automation, dat zijn hoofdkantoor heeft in Milwaukee, Wisconsin, heeft ongeveer 19.000 mensen in dienst en heeft klanten in meer dan 80 landen.

Foto’s/multimediagalerij beschikbaar op http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6596997&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Rockwell Automation
John A. Bernaden, 414-382-2555
Mediarelaties
Rondi Rohr-Dralle, 414-382-8510
Beleggersrelaties

Ticker_symbol NYSE:ROK