Ingezonden persbericht


Persbericht

Utrecht, 17 januari 2010

Vereniging Duurzame Boomkwekers Nederland en MVO Nederland gaan partnerschap aan

De vereniging Duurzame Boomkwekers Nederland (DBN) ondertekent op 3 februari 2011 tijdens het congres ' Werken aan duurzame groenketens' het partnermanifest van MVO Nederland. In dit manifest worden de Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-activiteiten van DBN vastgelegd.

DBN-voorzitter Ben van der Meijden licht de ondertekening als volgt toe: "DBN informeert ketenpartijen over duurzame boomkwekerij. Daarnaast streven de leden van ons netwerk naar een goede balans tussen economische, sociale en milieu aspecten. Onze leden telen in en/of verhandelen boomkwekerijproducten volgens de eisen van het productcertificaat Milieukeur. Ook wisselen de leden onderling kennis en ervaringen uit op het vlak van duurzame boomkwekerij. Hierdoor wordt de manier van werken verbeterd, geoptimaliseerd en in veel gevallen leidt dit tot innovatieve oplossingen. Het partnerschap met MVO Nederland ziet DBN als een meerwaarde in de verbreding van haar duurzame doelstellingen."

Het nieuwe ondernemen
Directeur MVO Nederland Willem Lageweg noemt MVO 'het nieuwe ondernemen', waarbij maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat en arbeidsparticipatie door ondernemers worden vertaald in oplossingen en nieuwe producten. Hij sprak zijn vreugde uit over de stap van DBN: "Over MVO praten is niet genoeg. Je moet in de praktijk laten zien dat je daadwerkelijk stappen zet. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bij alle bedrijfsbeslissingen niet alleen het effect op de winst telt, maar dat ook de gevolgen voor mensen binnen en buiten het bedrijf en het milieu een zwaarwegende rol spelen. Bij MVO Nederland zeggen wij: 'Be the change you want to see in business'." Werken aan duurzame groenketens
Het congres ' Werken aan duurzame groenketen' brengt op 3 februari 2011 alle partijen in de groenketen bij elkaar, rondom het thema duurzaam ondernemen. Sprekers gaan tijdens deze bijeenkomst in op de diverse facetten van duurzaam ondernemen. Kijk voor meer informatie over het congres op www.duurzamebomen.nl.

MVO Nederland
MVO Nederland is de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor bedrijven met MVO-ambitie. Haar streven: MVO een vanzelfsprekende zaak maken voor alle ondernemers in Nederland. Sinds de oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen en daarover van gedachten willen wisselen met gelijkgestemden, brancheorganisaties, de overheid en/of NGO's. Het partnernetwerk van MVO Nederland telt inmiddels meer dan 1.350 bedrijven en organisaties. Elke maand komen daar 60 partners bij. Kijk voor meer informatie op www.mvonederland.nl.

Vereniging Duurzame Boomkwekers Nederland (DBN)
DBN is de vereniging van boomkwekers die werken aan duurzaam ondernemen op de kwekerij. De vereniging Duurzame Boomkwekers Nederland is in 2009 ontstaan vanuit de vereniging Brabantse Milieukeur Boomkwekers. Leden zijn boomkwekers die hun producten op een duurzame wijze telen volgens de eisen van Milieukeur. Inmiddels zijn ook enkele handelskwekers die Milieukeur boomkwekerijproducten verhandelen lid van de vereniging. www.duurzamebomen.nl

Noot voor de redactie,